Timp de trei zile, in judetul Hunedoara a avut loc prima Conferinta a rangerilor din Europa. Conferinta s-a desfasurat in Parcul National Retezat si municipiul Hunedoara, in perioada 17 – 21 septembrie 2007.

1 La acest eveniment, organizat sub patronajul Federatiei Internationale a Rangerilor, au participat peste 100 de rangeri din marile arii protejate ale Europei si din parcurile nationale si naturale ale Romaniei. Conferinta a avut drept scop cunoasterea patrimoniului natural de exceptie existent in Parcul National Retezat; realizarea unor actiuni practice, menite sa contribuie la impartasirea de catre participanti a tehnicilor si metodelor utilizate de catre rangerii europeni in domenii ca: educatie si interpretare, managementul si conservarea biodiversitatii, managementul activitatilor turistice. In programul conferintei au fost incluse trei aplicatii de teren, care se vor desfasura in Parcul National Retezat si prezentari in plan referitoare la activitatile rangerilor europeni. La eveniment a fost prezent si Sean Wilmore (foto), realizatorul unui film documentar despre rangerii de parcuri nationale de pe cinci continente. Wilmore a prezentat filmul si povestea din spatele acestuia in aula Facultatii de Inginerie din Hunedoara.

Romania a fost desemnata ca tara organizatoare a primei Conferinte a Rangerilor din Europa ca urmare a participarii unei delegatii a Asociatiei Rangerilor din Romania la cel de al V-lea Congres al Federatiei Internationale a Rangerilor (IRF), desfasurat in perioada 14 – 22.06.2006 la Stirling – Scotia.

Sursa: Servus Hunedoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here