Garda de Mediu Dâmbovița amendează... Legea picnicului

Andrei Chiliman, primarul sectorului 1, a declarat pentru REALITATEA.NET ca nu este neaparat nevoie de o lege a picnicului. „Poate fi si o lege locala, o hotarare a Consiliului General. Putem face si noi asta la nivel de sector”, a spus Chiliman. legea picnicului

„Trebuie puse niste reguli foarte precise. In Australia, de exemplu, exista locuri amenajate special pentru gratare, iar oamenii isi fac fripturile doar acolo. Sunt persoane care supravegheaza, pentru mentinerea curateniei”, a aratat primarul Sectorului 1.

Andrei Chiliman a precizat ca locul unde bucurestenii fac picnic cel mai des este Padurea Baneasa, in partea de langa Academia de Politie si pe pajistea aflata in fata restaurantului Casa Alba, tot in acea zona.

„Exista pericolul ca padurea aia uscata sa ia foc vara. Noi, vara, in zilele de picnic, la Padurea Baneasa, unde temperatura e cu 5-7 grade mai mica decat in oras, am adus masina de pompieri si politie comunitara care sa ii indeparteze pe cei care vroiau sa faca in padure foc”, a declarat Andrei Chiliman.

„Chiar daca pare mai ciudat, eu as merge pe ideea amenajarii unor locuri fixe pentru facut gratare care sa nu permita fiecaruia sa faca unde vrea”, a mai spus primarul.

Chiliman a precizat ca trebuie facute reguli locale, si nu o lege generala, intrucat ca este vorba despre niste legi care se potrivesc unui loc si care sunt diferite fata de alte zone.

In ceea ce priveste gunoaiele din Padurea Baneasa, Primaria Sectorului 1 distribuie din 2005 saculete de plastic, gratuit, pentru ca oamenii care fac picnic sa isi puna resturile acolo.

„Am intrat cu ROMPREST in Padurea Baneasa si am scos 20 de basculante de deseuri”, a subliniat Andrei Chiliman.

Amenzile pentru cei care arunca gunoaie in padure ajung pana la 5.000 de RON.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here