Anumiti oameni sunt programati genetic sa ramana singuri

    Anumi?i oameni sunt programa?i genetic s? r?man? singuri
    Anumiti oameni sunt programati genetic sa ramana singuri
    Anumiti oameni sunt programati genetic sa ramana singuri

    O gena care ii face pe oameni sa nu se descurce prea bine in ceea ce priveste relatiile de cuplu si sa ramana celibatari pentru toata viata a fost descoperita recent de cercetatorii chinezi de la Universitatea din Beijing.

    Savantii chinezi au descoperita o gena speciala, denumita „gena singuratatii”, iar persoanele care prezinta acest fragment de ADN sunt cu 20% mai dispuse sa isi petreaca singure intreaga viata, fara un partener de cuplu. Se crede ca gena in cauza, care actioneaza prin scaderea concentratiei de serotonina, un neurotransmitator care influenteaza starea de buna dispozitie, ii face pe purtatorii ei sa se simta mai putin confortabil in relatiile de cuplu. Astfel, gena singuratatii ii impiedica pe purtatorii ei sa inceapa o relatie sau, daca acestia reusesc sa isi intemeieze o relatie, ii determina sa se desparta succesiv de toti partenerii lor de viata. Cercetatorii de la Universitatea Beijing au analizat ADN-urile recoltate din firele de par prelevate de la aproape 600 de studenti chinezi, pentru a cerceta structura unei gene, 5-HTA1, care prezinta doua mutatii.

    Voluntarii care prezentau mutatia „G” erau mult mai predispusi sa ramana celibatari in comparatie cu aceia care erau purtatori ai mutatiei „C”. Aproximativ 60% dintre voluntarii din grupul cu mutatia „G” nu se aflau intr-o relatie. In grupul voluntarilor cu mutatia C acest procent era de 50%.

    Aceasta asociere nu a putut fi explicata prin ceilalti factori care influenteaza bunul mers al unei relatii de cuplu, precum aspectul fizic si bunastarea materiala. Elementul cheie al acestei descoperiri pare sa fie rolul pe care il joaca gena 5-HTA1 la nivelul creierului.
    Persoanele cu mutatia G sintetizeaza mai putina serotonina, o substanta chimica din creier ce influenteaza starea de dispozitie si gradul de fericire al unei persoane. Cercetatorii stiau deja ca persoanele cu mutatia „G” intampina dificultati in gasirea unui partener de viata. In plus, acele persoane au tendinta de a fi nevrotice si de a suferi de depresie. Studiul a fost publicat in revista Scientific Reports.
    Alti oameni de stiinta spun ca desi genele influenteaza in mod inevitabil relatiile de cuplu, rolul lor ramane in cele mai multe cazuri unul destul de mic. Studiile anterioare au relevat faptul ca sansele oamenilor de a se casatori, de a ramane casatoriti si numarul partenerilor sexuali sunt influentate de ADN-urile lor.

    „Republica” de la Donetk introduce pedeapsa capitala

    „Republica populara” de la Donetk va crea „tribunale militare” care vor avea puterea sa condamne oameni la moarte, o pedeapsa aplicata cu plutonul de executie, au anuntat separatistii prorusi. „Presedintii” tribunanelor militare de pe teren, inclusiv „judecatori” care sunt combatanti, sunt numiti si revocati prin decizia „premierului”, la propunerea „presedintelui curtii martiale”, si sunt subordonati „presedintelui” curtii, anunta rebelii intr-un comunicat.

    Aceste tribunale militare vor avea jurisdictie asupra unor infractiuni de natura penala ca „nerespectarea ordinelor unui comandant, crima, tradare, spionaj, sabotaj, distrugerea cu premeditare a proprietatii, jaf, pradare, talharie, furt si distrugerea proprietatii militare, evadare sau dezertare din serviciul militar” si alte infractiuni penale sau „infractiuni la legile in vigoare”, potrivit aceleiasi surse.
    Tribunalele militare de pe teren sunt obligate sa trimita „de indata” o „notificare oficiala in scris” catre presedintele curtii martiale si „procurorul general” al „republicii” cu privire la orice sentinta la moarte pe care o pronunta. Acestia din urma sunt obligati sa revizuiasca baza legala si justificarea fiecarei sentinte capitale „de indata”.

    Tribunalele militare de pe teren se pronunta in cazuri implicand militari pana la gradul de comandant de companie, inclusiv.

    Teoriile privind nasterea stelelor, puse la indoiala de o noua descoperire

    Teoriile privind formarea stelelor masive ar putea fi revizuite dupa ce astronomii din Chile au obtinut dovezi ca gazul si praful din jurul unei stele tinere ar putea supravietui bombardamentului cu radiatii emise de astru.

    Interferometrul astronomic din desertul Atacama (ALMA), din nordul statului Chile, a descoperit o stea din constelatia Scorpionului care are masa de 15 ori mai mare decat cea a Soarelui.O stea se formeaza dintr-un nor de gaz care sufera un colaps gravitational (caderea spre interior, n.r.). Steaua care se naste atrage si mai mult praf si gaz din jur, datorita gravitatiei, creand gradual un disc de agregare in jurul sau, care se invarte si din care se pot forma planete. O parte a materiei este ejectata de stea sub forma unor jeturi de gaz supersonice. In ceea ce priveste stelele masive, acestea emit radiatie ultravioleta in timpul procesului de formare, iar multi astronomi au crezut pana de curand ca aceasta radiatie distruge discul si jeturile de materie emise, impiedicand formarea stelei. Totusi, interferometrul de la ALMA a aratat ca aceasta radiatie nu afecteaza gazele si praful, marcand o premiera in ceea ce priveste o astfel de observatie.

    Cea mai calda luna octombrie din istoria masuratorilor, in 2014

    Octombrie, dar si primele noua luni ale anului 2014 au reprezentat, fiecare, cele mai calde luni inregistrate pe Terra de la debutul masuratorilor de temperatura, in 1880, a anuntat agentia americana National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA). De asemenea, a fost cea de-a 38-a luna octombrie consecutiva pe parcursul careia temperatura Globului a fost mai mare decat temperatura medie a secolului al XX-lea, atingand valoarea de 14,74 grade Celsius. Pentru perioada ianuarie-octombrie 2014, temperatura medie combinata la suprafata oceanelor si a uscatului a fost de 10,3 grade Celsius, depasind astfel cu 1,05 grade Celsius media secolului trecut. Totodata, octombrie 2014 a fost a treia luna consecutiva din acest an cu o temperatura record pe Glob si a cincea din ultimele sase luni care au stabilit un astfel de record. Temperaturile cele mai ridicate au fost provocate de un aer mai cald, pe intreaga planeta, la suprafata uscatului si a oceanelor, distribuit de o maniera egala intre emisfera nordica si cea sudica.
    Aceste recorduri de temperatura s-au produs in absenta curentului cald al Pacificului, El Niño, care apare in general la fiecare cinci-sapte ani, in medie, si exercita o puternica influenta asupra climei globale. Potrivit NOAA, exista aproape 60% probabilitati ca El Niño sa reapara in timpul acestei ierni in emisfera nordica.

    Nefericirea din relatia de cuplu creste riscul de boli cardiace

    Nefericirea din relatia de cuplu poate sa duca nu doar la un divort neplacut, ci si sa genereze o serie de boli cardiace, afirma oamenii de stiinta americani. Studiul a descoperit faptul ca persoanele care au trait multe decenii intr-o stare conflictuala cu partenerii lor de viata sunt mult mai predispuse sa se imbolnaveasca de inima decat persoanele care au avut mariaje fericite. Aceasta descoperire este valabila in special pentru sotii – probabil datorita faptului ca femeile tind sa ascunda mai mult sentimentele negative decat barbatii. Potrivit cercetatorilor americani, sedintele de consiliere maritala ar trebui sa fie recomandate atat cuplurilor in varsta, cat si celor aflate la inceput de relatie.

    Potrivit unor studii anterioare, persoanele care nu sunt fericite alaturi de sotii lor prezinta riscuri mai mari de depresie, hipertensiune si maladii cardiace. Casniciile fericite stimuleaza sanatatea fizica, iar cele nefericite pot declansa depresia. Relatiile de cuplu nefericite pot sa ii faca pe oameni sa adopte obiceiuri nesanatoase, precum fumatul si consumul excesiv de alcool si pot sa determine o crestere in organism a concentratiei de hormoni ai stresului.

    Le Pen, condamnat pentru declaratii rasiste despre romi

    Curtea de Apel din Paris a confirmat, joi, condamnarea presedintelui de onoare al Frontului National, Jean-Marie Le Pen, la 5.000 de euro amenda pentru declaratii referitoare la romi, despre care politicianul francez a afirmat ca sunt „ca niste pasari”, zboara „in mod natural”.
    a cerut, pe 9 octombrie, confirmarea condamnarii lui Le Pen. La 22 septembrie 2012, la universitatea de vara a Frontului National, Jean-Marie Le Pen a raspuns provocarilor privind imigratia, tema predilecta a acestui partid, sub privirile fiicei sale, Marine, care conduce in prezent partidul.

    Luand in deradere romii, el a starnit zambete si aplauze atribuindu-le fraza: „Noi suntem ca pasarile, zburam natural”.
    Fondatorul Frontului National a fost deja condamnat de mai multe ori in trecut pentru derapaje, cand a calificat camerele de gazare drept „un detaliu al istoriei celui de-al Doilea Razboi Mondial” (1987) sau cand a vorbit despre „inegalitatea intre rase” (1996) si despre ocupatia germana care „nu a fost deosebit de inumana” (2005).

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *