Autoritatile locale au depus, pana vineri, 199 de proiecte in cadrul programului Casa Verde, iar in zilele urmatoare sunt asteptate si alte dosare, au declarat, pentru NewsIn, reprezentantii Administratiei Fondului de Mediu (AFM).proiect casa verde

„Pana la ora 14 in ultima zi de depunere a dosarelor pentru programul Casa Verde am primit 199 de dosare si ne asteptam ca in zilele urmatoare sa mai fie depuse si altele care sa poarte 9 octombrie ca data a postei”, au spus reprezentantii biroului de presa ai AFM.

Dupa primirea tuturor dosarelor va fi demarata si cea de-a doua procedura de verificare a acestora, in timp ce prima etapa de verificare a celor 151 de dosare depuse pana in luna septembrie se afla inca in desfasurare.

Reprezentantii AFM au mai spus ca in aceste zile lucreaza la extinderea ghidului de finantare pentru a include si hotelierii printre cei care pot beneficia de finantari pentru montarea de panouri solare.

Ministrul interimar al Mediului, Elena Udrea, declara marti ca „a existat cerere pentru finantarea unor proiecte de acest fel din mediul privat, astfel incat hotelurile sa poata beneficia de cofinantari pentru incalzirea prin panouri solare, iar sezonul estival sa poata fi prelungit”.

Udrea mai spunea ca in cele doua sesiuni de depunere a proiectelor pentru Casa Verde de catre autoritatile publice (a doua sesiune fiind inca in derulare) „nu se vor da toate fondurile disponibile”. „Fondurile nu vor putea fi cheltuite in acest an, dar daca vom constata ca e nevoie de fonduri suplimentare, le vom adauga”, preciza Udrea.

Bugetul total pentru cele doua etape ale programului Casa Verde este de 310 milioane lei (150 milioane lei, in prima etapa, respectiv 160 milioane lei in cea de-a doua).

Sursa: NewsIn

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here