B?utura care cur??? urmele polu?rii
Bautura care curata urmele poluarii
Bautura care curata urmele poluarii

In timp ce lumea este tot mai poluata, oamenii de stiinta cauta masuri mai eficiente pentru combaterea efectelor. Asa au ajuns cercetatorii Scolii de Sanatate Publica Johns Hopkins Bloomberg din SUA sa creeze o bautura din lastari de broccoli, care poate curata organismul de agentii poluanti.

Cercetatorii au stabilit ca lastarii de broccoli produc glucorafanina, o substanta care la randul ei produce sulforafan, un compus ce accelereaza capacitatea organismului de a se detoxifica.

Cum in China poluarea aerului si a apei a atins cote alarmante, in cadrul cercetarii 300 de chinezi au baut amestecul de apa sterila, ananas, suc de lamai verzi si pudra de lastari de broccoli dizolvata, in timp ce un alt grup de voluntari a baut o licoare din care lipsea pudra de broccoli.

Oamenii de stiinta au observat ca in randul bautorilor de pudra de broccoli rata de excretie a crescut cu 61% in cazul benzenului, o hidrocarbura cancerigena, si cu 23% in cazul acroleinei, o substanta toxica ce produce iritatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here