CE BEM, CE MINCAM – Are foarte multe calorii
Amestecul de zaharuri rafinate si grasimile sintetice fac ca acesti biscuiti sa nu fie recomandati unor categorii foarte variate de consumatori.

Biscuitii cu crema de cocos si glazura de cacao Popciok au in compozitie foarte multa grasime hidrogenata, care este vinovata pentru aparitia bolilor cardiovasculare. De pe eticheta citim urmatoarele ingrediente: „biscuiti: faina de griu, zahar, grasime vegetala hidrogenata, apa, zahar invertit, emulgator, lecitina de soia E 322, sare, agenti de afinare (carbonat de sodiu E 500, carbonat de amoniu E 503), fosfat monosodic E 339i, conservant metabisulfit de sodiu E 322. Crema: (34%), zahar invertit, glucoza de porumb, gelifiant (gelatina alimentara de vita), carbonat de sodiu E 500, aroma de cocos. Glazura (34%): zahar, margarina vegetala hidrogenata, cacao (8%), zer praf, sare, emulgator lecitina de soia E 322, aroma de cocos, etilvanilina (n.r. – artificiala)”.

ANALIZA. Biscuitii examinati sint extrem de dezechilibrati din punct de vedere al profilului nutritional, ne atrage atentia prof. dr Gh. Mencinicopschi. Acesta este dat de excesul de glucide, cu absorbtie lenta (amidon din faina din griu), dar si cu absorbtie rapida si index glicemic foarte ridicat (zaharoza, zahar invertit, glucoza), care afecteaza pancreasul endocrin. Biscuitii au si un continut foarte ridicat de grasime vegetala hidrogenata periculoasa, care pune grav in pericol activitatea cardiaca. Compozitia face ca valoarea energetica a produsului sa depaseasca 400 kcal/100 grame.
Aditivii utilizati scad si ei valoarea biologica a biscuitilor. Conservantul E 223 impiedica fixarea vitaminei B1 in organism.

CONCLUZII. Produsul analizat nu este indicat copiilor, adolescentilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor, obezilor, suferinzilor de osteoporoza, celor cu maladii cardiovasculare, persoanelor cu hipertensiune, celor cu afectiuni hepato-renale, persoanelor cu afectiuni neurodegenerative (Parkinson, Alzheimer), celor sensibili la metabisulfit de sodiu. Suferinzii de diabet il vor consuma numai cu avizul medicului curant. Persoanele cu sensibilitate la lactoza vor testa biscuitii analizati, consumind o cantitate mica, pentru a vedea care este reactia organismului. Specialistul ne recomanda sa tinem cont si de aportul de sare, pentru a nu depasi doza zilnica admisa de 6 g. Produsul este interzis suferinzilor de celiachie, din cauza continutului de gluten.
Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here