O echipa de cercetatori francezi a incercat sa afle ce fac pinguinii regali cand se aventureaza, timp de mai multe luni, in largul apelor oceanice inainte de a reveni in zonele lor pentru reproducere.
pinguini regali
Echipa, condusa de Charles-Andre Bost, a urmarit periplul a 12 pinguini regali (Eudyptes Chrysolophus), agatand de piciorul unuia dintre ei un aparat minuscul de detectare electronic.

Astfel, oamenii de stiinta au putut constata ca pinguinii regali au parasit, la inceputul iernii australe (aprilie-mai), Insulele Kerguelen, din apropierea Antarcticii, pentru migratia lor anuala si au revenit sase luni mai tarziu, in octombrie, dupa cum arata studiul publicat in revista britanica Biology Letters.

Potrivit AFP, cercetatorii au aflat ca pinguinii regali s-au indreptat catre estul oceanului indian, parcurgand inot distante uriase, in medie de 10.430 km, pe parcursul celor sase luni de migratie.

In ultimele saptamani ale periplului, pinguinii regali au accelerat viteza pentru a reveni la cuiburile lor, parcurgand pana la 1.743 km intr-o singura luna, adica 60 km in medie pe zi.

In plus, mostrele de sange prelevate la intoarcerea pinguinilor regali au aratat ca pasarile s-au hranit, in principal, cu crustacee si nu cu krill antarctic (puiet de peste), asa cum se credea pana atunci.

Oamenii de stiinta spera ca o mai buna intelegere a obiceiurilor alimentare ale pinguinilor regali va contribui la conservarea lor, intrucat populatiile lor se afla in declin de mai bine de 20 de ani.

Sursa: Intact News

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here