Colectare selectiva a gunoaielor, in sectorul 6

In Capitala au fost amplasate 40 de puncte de sortare a deseurilor, iar in curand vor fi 150.

Punctele de colectare sunt dotate cu cate trei recipienti de cate 3 m³ fiecare, colorati diferit, in functie de materialul reciclabil. Astfel, containerul pentru hartie si carton este albastru, galben pentru plastic si verde pentru sticla. Initiativa apartine Primariei Sectorului 6 in parteneriat cu societatea de salubrizare Urban si societatea Eco-Rom Ambalaje.

Trei recipienti de tip clopot pentru colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje atrag privirile cetatenilor care circula prin zona Crangasi, in apropierea statiei tramvaiului 41. Astfel de recipienti se mai gasesc, in momentul acesta, in alte alte 39 de puncte din sectorul 6 al Capitalei. Peste aproximativ doua luni, locuitorii din acest sector vor beneficia in total de 150 de puncte de colectare selectiva. „Prin acest program contribuim la imbunatatirea calitatii vietii bucurestenilor”, a spus Cristian Poteras, primarul sectorului 6.

Trei culori pentru deseuri diferite

Toate punctele de colectare au cate trei clopote de reciclare. In recipientul albastru, cetatenii trebuie sa arunce numai deseuri din hartie si carton, in cel galben – deseurile din plastic, iar in cel verde se vor depozita numai deseurile din sticla. Punctele de colectare selectiva din sectorul 6 sunt mentionate pe site-ul web , portal care are ca scop informarea si educarea populatiei in vederea colectarii selective a deseurilor.

Recipientii de tip clopot au o capacitate de 3 m³ si sunt dificil de vandalizat. Fantele de alimentare sunt constituite in asa fel incat, prin ele, sa nu poata fi introduse altfel de materiale decat cele pentru care au fost create.

Punctele de colectare sunt amplasate in zonele aglomerate. „Gestionarea corecta a deseurilor inseamna, de fapt, protejarea sanatatii. Cetateanul este principalul actor, dar si principalul beneficiar al eforturilor de colectare selectiva a deseurilor”, a spus Teodor Gabriel Florescu, presedinte director general al societatii Urban.
Reprezentantii firmei de salubrizare vor acorda premii, constand in tricouri, sepci si rucsacuri, tuturor persoanelor care vor fi surprinse depozitand selectiv deseurile reciclabile in containerele corespunzatoare, in primele cinci zile ale fiecarei luni.

Colectare prin aport voluntar

Colectarea selectiva a deseurilor presupune depozitarea gunoaielor in locuri special amenajate, pentru ca ulterior sa fie reciclate.

Programul actual de colectare selectiva a deseurilor in sectorul 6 face trecerea de la programele-pilot care au avut loc pana acum la un sistem integrat de colectare selectiva. Programul a fost conceput pentru cei 100.000 de locuitori ai sectorului 6, in perioada 2007-2008. Ieri a inceput cea de-a doua etapa a programului denumita sistemul de colectare prin aport voluntar.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *