Baimarenii au aruncat la electrocasnice vechi, cat pentru patru luni

electrocasnice noiComunele Gavojdia, Criciova, Nadrag si Stiuca se apropie de finalizarea implementarii unui proiect in valoarea de 430450 euro, cu finantare Phare CES 2006, pentru introducerea sistemului de colectare selectiva a deseurilor. Efectele benefice asteptate sunt: protejarea mediului si cresterea calitatii vietii, dezvoltare economica, beneficii sociale si materiale, conformare legislativa.

Sticla, plasticul si hartia se vor colecta separat in containere, asezate la punctele comune de colectare, de unde vor fi transportate si predate spre valorificare si reciclare. Restul deseurilor se vor colecta in pubele, puse la dispozitia fiecarei gospodarii. Aceste deseuri vor fi transportate la gropi de gunoi ecologice pentru a se reduce cat mai mult impactul lor asupra mediului.

Este foarte important sa se transporte o cantitate cat mai mica de deseuri nereciclabile la gropi de gunoi pentru depozitare si neutralizare pentru a se reduce cat mai mult cheltuielile pentru aceasta operatiune. Cu cat se vor selecta mai multe deseuri cu atat va functiona mai bine sistemul, iar taxa de salubritate va fi mai mica. Pentru colectarea si transportul deseurilor s-au achizitionat masini autocompactoare performante cu consum redus de combustibil si eficienta mare. Reusita acestui proiect depinde in mare masura de locuitorii celor 4 comune partenere, care au obligatia sa utilizeze corespunzator pubelele si containerele.

Aceste investitii sunt foarte importante mai ales pentru faptul ca dau exemple pozitive si pentru alte comunitati care sunt obligate acum sa se conformeze cerintelor legate de protectia mediului. Din fericire, din ce in ce mai mult in ultima perioada si cetatenii cer autoritatilor publice locale sa faca eforturi suplimentare si sa investeasca in mediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here