Doi barbati au fost retinuti si urmeaza a fi prezentati procurorilor constanteni cu propunerea de arestare preventiva dupa ce au fost prinsi cu doi mistreti transati in portbagaj.braconieri

Constantin Barac (42 de ani) si Viorel Paun (37 de ani) se aflau intr-un Seat (B 34 VJY) pe bulevardul Alexandru Lapusneanu cand au fost opriti de politisti. Cei doi erau filati de mai mult timp de politistii Serviciului de Informatii si Protectie Interna Constanta impreuna cu cei ai Serviciului Arme Explozibili si Substante Toxice care aveau indicii ca cei doi se ocupa cu braconajul.

In portbagaj au fost descoperite mai multe pachete cu carne de mistret transata cantarind aproximativ 300 de kilograme. In timpul audierilor suspectii au sutinut ca au gasit animalele moarte intr-o padure si ca le-au luat ca sa le duca unui prieten. Anchetatorii suspecteaza ca cei doi urmau sa vanda carnea unui restaurant.

Vanatul a fost confiscat si predat Asociatiei Judetene pentru Vanatoare si Pescuit Sportiv pentru a fi comercializat.

Barac si Paun mai au un dosar penal intocmit sub invinuirea de braconaj dupa ce, in decembrie anul trecut, au fost retinuti in timp ce transportau 400 kilograme carne de cerb si iepure.

Infractiunea de braconaj se pedepseste cu inchisoarea pana la sapte ani.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here