Dubiu – Zaharul si ADHD

Sindromul de hiperactivitate si deficit de atentie (ADHD) la copii nu este determinat de un consum excesiv de zaharoza, conform unui nou studiu.

Testul a fost efectuat in special in scoli si aplicat copiilor cu virsta de pina la 10 ani. Oamenii de stiinta sustin ca, intr-adevar, zaharul poate determina un asemenea comportament, dar nu este principala cauza de aparitie a sindromului. Acestia atrag atentia ca si o serie de aditivi pot provoca sindromul ADHD. Cercetatorii, de asemenea, apeleaza la profesori si parinti sa ii indrume pe copii spre o alimentatie cit mai sanatoasa.

Depistata de cercetatori, a doua cauza care ar putea duce la astfel de probleme este hipoglicemia. Conform spuselor oamenilor de stiinta, copiii al caror nivel de singe tinde sa scada, dar nu la un stadiu pe care medicii l-ar descrie ca fiind hipoglicemic, de asemenea, au tendinte spre un comportament irascibil si violent. Studiul a fost realizat cu sprijinul Biroului de Zahar, o institutie din Marea Britanie care colaboreaza cu industria zaharului. Desi scopul principal al studiului a fost efectul zaharozei asupra copiilor, cercetatorii spun ca testul s-a bazat mai mult pe cel realizat de profesorii de la Universitatea din Southampton. In urma studiului s-a stabilit ca sapte aditivi, tartrazina (E 102), galbenul de chinolina (E 104), galbenul portocaliu (E 110), rosu ponceau 4R (E 124a), rosso allura (E 129), azorubina (E 122) si benzoatul de sodiu (E 211), pot provoca sindromul ADHD, lucru pe care industria alimentara nu l-a aprobat, sustinind ca nu exista suficiente studii care sa ateste acest lucru.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *