Ecologizare şi informare privind efectele stilului distructiv asupra naturii, la Ilva Mică, în acest week-end
Ecologizare si informare privind efectele stilului distructiv asupra naturii, la Ilva Mica, in acest week-end
Ecologizare si informare privind efectele stilului distructiv asupra naturii, la Ilva Mica, in acest week-end

Actiunea de ecologizare a zonei Remetea – Motantan din Ilva Mica, reprogramata pentru perioada 27 mai – 1 iunie, va fi orientata, nu doar pe colectarea deseurilor, ci si pe realizarea unei campanii de educare si constientizare, privind efectele negative asupra naturii, prin nepastrarea unui mediu de viata curat.

In data de 27 mai, coordonatorul proiectului Kilometrul Albastru, Cristian Tetcu, va fi la Scoala Ilva-Mica pentru a le vorbi copiilor despre principiile ecologiei.

Dintre cei care au realizat eseuri cu tema ”Natura, prietena mea” , este vorba de 20 copii din clasele a VII-a (atat din Ilva-Mica cat si din Bistrita), 10 vor fi selectati pentru a participa in ziua evenimentului, 1 iunie, la ateliere de creatie (modelaj lut, pictura). 6 dintre acesti 20 de copii vor primi un premiu ”Casa mea din cob”.

Copiii isi vor petrece o zi in localiatea Singeorz-Bai la casa ”Popasul Verde”, o casa ecologica din baloti de paie si lut. Acolo vor construi o casa ecologica, in miniatura si vor realiza obiecte de artizanat din piele.

Actiunea de ecologizare propriu-zisa este programata pentru 1 iunie, cand se vor distribui fluturasi cu recomandari si mesaje tematice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here