Fabrica Nokia de la Jucu, judetul Cluj, a fost desemnata una dintre „cladirile verzi” de top din lume. Uzina a primit certificatul „Gold Rating for Leadership in Energy and Environment Design” (LEED), fiind prima institutie din Romania care intra in fruntea clasamentului privind grija pentru mediu. Ratingul „Gold” a fost acordat pentru constructie si design, de catre Consiliul SUA al Cladirilor Verzi (USGBC), anunta Reuters. Nokia de la Jucu

O distinctie care atesta investitiile majore in elemente inovatoare de mediu, realizate de Nokia inca de la inceperea constructiei, in 2007. Certificatul USGBC recunoaste cladirile care impun noi standarde in design-ul si constructia „prietenoasa cu mediul”, fiind atribuit celor mai performante si mai eficiente constructii din punct de vedere energetic.

Fabrica Nokia de la Jucu este una dintre putinele cladiri din lume care au primit ratingul Gold si prima din Romania care este recunoscuta de USGBC pentru elementele de protectie a mediului. Dar Nokia nu este la prima astfel de performanta. Fabrica sa din Beijing a fost prima constructie Nokia care a primit certificatul LEED Gold, in 2008.

„Suntem extrem de mandri sa conducem in crearea de cladiri cu adevarat durabile, in cadrul operatiunilor noastre. Este o onoare ca fabrica noastra din Romania a fost aleasa ca una dintre cele mai durabile si mai verzi cladiri din lume. Aceasta realizare demonstreaza angajamentul nostru puternic si investitiile in durabilitatea, eficienta si calitatea mediului”, a declarat Risto Meskus, noul director de la Nokia pentru Romania.

Fabrica Jucu incorporeaza o serie de caracteristici inovatoare si durabile, printre care economisirea energiei, a apei, reciclarea si transportul durabil, transmite Reuters. Uzina Nokia de la Jucu, din judetul Cluj, este o investitie de 60 de milioane de euro – care a inceput in Romania in 2007 si a fost finalizata un an mai tarziu.

Sursa: HotNews

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here