“Gradinita Verde pentru prescolari”, proiect de educatie ecologica

“Gradinita Verde pentru prescolari”, proiect de educatie ecologica

“Gradinita Verde pentru prescolari”, proiect de educatie ecologica

In prima jumatate a lunii in curs, la Gradinita nr.7 din Alexandria, au demarat activitatile de implementare a proiectului “Gradinita Verde pentru prescolari“, aflat sub egida Programului Spatii Verzi 2014, initiat de Asociatia Pro Mediu Teleorman.

Scopul principal al proiectului il constituie ecologizarea si amenajarea unei zonei verzi (parc si locuri de joaca), pentru recreere dar si pentru petrecerea timpului liber, in incinta Gradinitei nr.7 Alexandria, obiectiv care va fi atins prin implicarea directa a unui grup de voluntari, a membrilor comunitatii dar si a autoritatilor locale.

In prezent, activitatile de educatie ecologica, dar si cele din aer liber, programate in cadrul acestui proiect, se apropie de final intrucat, ultima zi programata pentru aceste actiuni, este ziua de 23 mai.

Activitatile de educatie ecologica constau in Ateliere de creatie, la care participa prescolarii din gradinita impreuna cu cadrele didactice si parintii acestora.

Prescolarii care au inclinatii catre desen si pictura, au realizat diverse desene avand ca tema: “Cel mai verde parc“, iar lucrarile vor fi expuse in cadrul Seminarului de evaluare.


In ziua de 16 mai toti prescolarii din gradinita au plantat flori in ghivece, cu responsabilitatea de a le ingriji in continuare. Iar ca o recompensa a acestei activitati, la finalul proiectului, clasa cea mai verde, va fi premiata.

In cadrul atelierelor, copiii vor pregati un program artistic cu tema principala “mediu“ (teatru, cantece, poezii). De asemenea acestia impreuna cu parintii vor confectiona din materiale reciclabile si ecologice costume pentru Carnavalul Verde.

Tot in aceasta perioada au loc si activitatile de practica care constau in ecologizarea si amenajarea parcului, prin activitati de sadit arbusti, rasad de flori si plantare a gazonului.

Dar activitatile legate de acest proiect nu se opresc aici. Cei 15 voluntari, parinti ai prescolarilor implicati in proiect, au participat impreuna cu acestia la vopsirea gardului care inconjoara zona verde a gradinitei.

Concomitent cu aceste activitati, incepand de luni 19 mai si pana vineri 23 mai se desfasoara activitatea denumita “Caravana Verde“.
In cadrul acestei activitati, persoana responsabila cu educatia ecologica, in speta Mihaela Craciunica impreuna cu grupul de prescolari se va deplasa in alte patru gradinite din judet pentru a face cunoscut acest tip de proiect, prin prezentarea unui dans tematic pe muzica Imnului Verde. In cadrul acestei activitati prescolarii vor fi imbracati in tricouri si sepci personalizate in culorile alb si verde. De asemenea din Caravana va mai face parte si un specialist de la Agentia pentru Protectia Mediului Teleorman, care va vorbi copiilor, respectiv prescolarilor si cadrelor didactice despre importanta protejarii mediului si armonia omului cu mediul. Tot in cadrul Caravanei copiii gazda vor fi invitati sa realizeze desene cu tema mediului, desene care vor fi premiate pe 5 iunie 2014, atunci cand va fi serbata si Ziua Mediului.21 Mai 2014 - Sursa: Ziarul MaraArticole recente:
Alimentatie
meteosensibilitatea1
29 octombrie 2016
Afaceri ecologice
health_odejda_bambuk03
24 octombrie 2016
EcoMagazin
natural-art-public-intallation-stones-david-allen-fb
21 octombrie 2016
Controlul poluarii
toalete-ecologice-timisoara-foto-opinia-timisoarei-270x203
20 octombrie 2016
Colectare Deseuri
Case Pasive
case-din-baloti
17 octombrie 2016
Accidente ecologice
coral-large_trans9rg-p7f8wnnss1ppckrmr5dlnah7xnb_cefm-bnf_fs
16 octombrie 2016
Combustibil alternativ
autobuz-electric-cluj-250x180
13 octombrie 2016
Accidente ecologice
space-debris
12 octombrie 2016
Biosecuritate
Mobilizare generala de Ziua Curateniei
11 octombrie 2016
Protectia Mediului
Biosecuritate
Institutul Wyss de Cercetare in-vitro
9 octombrie 2016
Accidente ecologice
3% din deseurile din oceane sunt alcatuite din pungi de plastic alimentare.
8 octombrie 2016
Afaceri ecologice
Tribul Achuar din Amazon isi cere drepturile la o viata libera.
6 octombrie 2016
Biodiversitate
panda-bear
5 octombrie 2016
Alimentatie
980x
2 octombrie 2016
Stop Abandonului
Protectia atmosferei
Harta interactiva a poluarii
1 octombrie 2016
@Recomandari
ciolos
6 aprilie 2016
Evenimente ecologice
adopta-o-casa-6-e1434456234818-820x300
28 martie 2016
Schimbari climatice
In 2016 s-a inregistrat cea mai calda luna ianuarie din istoria masuratorilor meteorologice
22 februarie 2016