“Gradinita Verde pentru prescolari”, proiect de educatie ecologica

20 de milioane de lei pentru implicarea ONG-urilor în con?tientizarea public? a problematicii de mediu
“Gradinita Verde pentru prescolari”, proiect de educatie ecologica
“Gradinita Verde pentru prescolari”, proiect de educatie ecologica

In prima jumatate a lunii in curs, la Gradinita nr.7 din Alexandria, au demarat activitatile de implementare a proiectului “Gradinita Verde pentru prescolari“, aflat sub egida Programului Spatii Verzi 2014, initiat de Asociatia Pro Mediu Teleorman.

Scopul principal al proiectului il constituie ecologizarea si amenajarea unei zonei verzi (parc si locuri de joaca), pentru recreere dar si pentru petrecerea timpului liber, in incinta Gradinitei nr.7 Alexandria, obiectiv care va fi atins prin implicarea directa a unui grup de voluntari, a membrilor comunitatii dar si a autoritatilor locale.

In prezent, activitatile de educatie ecologica, dar si cele din aer liber, programate in cadrul acestui proiect, se apropie de final intrucat, ultima zi programata pentru aceste actiuni, este ziua de 23 mai.

Activitatile de educatie ecologica constau in Ateliere de creatie, la care participa prescolarii din gradinita impreuna cu cadrele didactice si parintii acestora.

Prescolarii care au inclinatii catre desen si pictura, au realizat diverse desene avand ca tema: “Cel mai verde parc“, iar lucrarile vor fi expuse in cadrul Seminarului de evaluare.

In ziua de 16 mai toti prescolarii din gradinita au plantat flori in ghivece, cu responsabilitatea de a le ingriji in continuare. Iar ca o recompensa a acestei activitati, la finalul proiectului, clasa cea mai verde, va fi premiata.

In cadrul atelierelor, copiii vor pregati un program artistic cu tema principala “mediu“ (teatru, cantece, poezii). De asemenea acestia impreuna cu parintii vor confectiona din materiale reciclabile si ecologice costume pentru Carnavalul Verde.

Tot in aceasta perioada au loc si activitatile de practica care constau in ecologizarea si amenajarea parcului, prin activitati de sadit arbusti, rasad de flori si plantare a gazonului.

Dar activitatile legate de acest proiect nu se opresc aici. Cei 15 voluntari, parinti ai prescolarilor implicati in proiect, au participat impreuna cu acestia la vopsirea gardului care inconjoara zona verde a gradinitei.

Concomitent cu aceste activitati, incepand de luni 19 mai si pana vineri 23 mai se desfasoara activitatea denumita “Caravana Verde“.
In cadrul acestei activitati, persoana responsabila cu educatia ecologica, in speta Mihaela Craciunica impreuna cu grupul de prescolari se va deplasa in alte patru gradinite din judet pentru a face cunoscut acest tip de proiect, prin prezentarea unui dans tematic pe muzica Imnului Verde. In cadrul acestei activitati prescolarii vor fi imbracati in tricouri si sepci personalizate in culorile alb si verde. De asemenea din Caravana va mai face parte si un specialist de la Agentia pentru Protectia Mediului Teleorman, care va vorbi copiilor, respectiv prescolarilor si cadrelor didactice despre importanta protejarii mediului si armonia omului cu mediul. Tot in cadrul Caravanei copiii gazda vor fi invitati sa realizeze desene cu tema mediului, desene care vor fi premiate pe 5 iunie 2014, atunci cand va fi serbata si Ziua Mediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *