Casa Verde revine: Mii de proiecte primesc finantare pentru incalzire ecologica

0
1055
Mii de proiecte primesc finan?are pentru înc?lzire ecologic?
2014 va fi pentru Rusia anul investițiilor în energia solară
Mii de proiecte primesc finantare pentru incalzire ecologica
Mii de proiecte primesc finantare pentru incalzire ecologica

Peste 5800 de persoane care au depus proiecte de finantare pentru programul Casa Verde urmeaza sa primeasca finantarea in aceasta saptamana.

Peste 5.800 de beneficiari ai Programului Casa Verde primesc finantare in aceasta saptamana.

Este vorba despre cei care si-au depus dosarele in perioada 1 iunie – 15 iulie 2011.

In aceeasi perioada au fost depuse aproape 24 de mii de dosare, fiind analizate pana acum peste 14 mii.

Programul Casa Verde presupune acordarea de finantari pentru persoane fizice si juridice, pentru instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila.

Daca in aceasta saptamana 5.800 de persoane vor semna contractele de finantare, alti aproape 5.700 de beneficiari ai programului, care si-au depus dosarele in urma cu doi sau trei ani, sunt pe cale sa-si primeasca banii de la Ministerul Mediului.

„Printre acestea, pana in prezent, au fost decontate un numar de 5.347 de cereri, in valoare totala de 32,2 milioane lei.

„Asta inseamna ca, prin programul Casa Verde, aflat in derulare, vom contracta finantari pentru 13.000 de beneficiari. Obiectivul nostru este ca un numar cat mai mare de beneficiari sa obtina finantarea”, spune Atilla Korodi.

Sesiune noua de proiecte

Ministrul mediului a mai precizat ca, asa cum prevede regulamentul, contractul de finantare nerambursabila intra in vigoare la data semnarii acestuia de catre partile contractante si este valabil pana la finalizarea proiectului, dar nu mai tarziu de 12 luni de la data semnarii.

Referitor la viitorul Programului Casa Verde, oficialul de la Ministerul Mediului a declarat ca dupa finalizarea tuturor dosarelor aflate in analiza se va decide cand anume se va putea lansa un nou apel de proiecte.

Ministrul Mediului, Atilla Korodi, a mai anuntat astazi ca peste 177 de proiecte de apa si canalizare sunt in derulare in acest moment.

Valoarea totala a acestor proiecte este de aproximativ 1 miliard de lei.

Prin contractarea unui credit de 300 de milioane de lei, vor mai fi finantate inca 70 de noi astfel de investitii, a mai anuntat ministrul mediului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.