22 mai – Ziua Biodiversitatii in Covasna

22 mai – Ziua Biodiversitatii in Covasna
22 mai – Ziua Biodiversitatii in Covasna

Asociatia Alutus si MNCR organizeaza joi mai multe evenimente cu aceasta ocazie

„Este important ca tinerii sa inteleaga importanta biodiversitatii urbane prin metode de educatie nonformala” – spune presedintele Asociatiei pentru Dezvoltare Comunitara Durabila Alutus, Catalin Lazar. De aceea Asociatia pe care o conduce, in parteneriat cu Muzeul National al Carpatilor Rasariteni va organiza joi, 22 mai, intre orele 9:30 – 14:30 Ziua Biodiversitatii.

„Evenimentul se adreseaza in primul rand copiilor, romani si maghiari deopotriva. Vor fi ateliere de origami, pictura, observare a pasarilor, dar vom proiecta si un film despre viata pasarilor, toate la Muzeul National al Carpatilor Rasariteni. Anul acesta punem accent pe biodiversitatea urbana, si atragem atentia asupra faptului ca pasarile sau lipsa lor este un indicator al faptului ca un oras sau altul este sau nu curat. Sfantu Gheorghe face pasi pentru a fi un oras curat, avem pasari in parcurile din oras, insa este important sa punem accent si pe educatie in acest sens” – a declarat Catalin Lazar. Acesta a mai spus ca pe data de 22 mai vor fi si doua actiuni de determinare a speciilor de pasari care traiesc in parcul Elisabeta, iar actiuni similare vor avea loc si de Ziua Copilului.

Ziua Biodiversitatii face parte din proiectul „Pasarile. Aripile. Viitorul” implementat de Societatea Ornitologica Romana – Sucursala Covasna „Falco Tinnunculus”, Cercul de Ornitologie „Mugurar” al Palatului Copiilor din Sfantu Gheorghe si Asociatia pentru Dezvoltare Comunitara Durabila „Alutus”.

Din acelasi proiect mai fac parte doua evenimente – organizarea celei de-a doua editii a concursului de ornitologie „Cip-Cip” si a taberei ornitologice din Delta Dunarii. Valoarea totala a proiectului este de aproape 40.000 de lei si este finantat in special de Fundatia pentru Parteneriat si MOL Romania, in urma selectiei nationale din cadrul segmentului „Spatii verzi. Arii naturale protejate.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *