Sunetele a peste 9.000 de specii de pasari si animale, accesibile oamenilor din toata lumea

Laboratorul de ornitologie al Universitatii Cornell, din Statele Unite ale Americii, adaposteste cea mai mare arhiva digitala din lume care reproduce sunetele emise de pasari si animale. Colectia contine aproape 150.000 de inregistrari digitale, care stocheaza sunete produse de 9.000 de specii. Curatorul audio Greg Budney sustine ca aceasta arhiva a revolutionat dmoeniul ornitologic, intrucat oameni din toata…

Citește mai departe
Ce nu ştiai despre apa lacului Amara: „ingredientul secret cu puteri tămăduitoare” descoperit de savantul Petru Poni

Ce nu stiai despre apa lacului Amara: „ingredientul secret cu puteri tamaduitoare” descoperit de savantul Petru Poni

Lacul Amara este principala atractie turistica si principalul factor terapeutic natural din Statiunea Amara, la o distanta de aproximativ 7 km de orasul Slobozia. Desfasurat in forma literei S, lacul se intinde pe o suprafata de aproximativ 130 hectare. Putini stiu ca lacul Amara are puteri tamaduitoare. Savantul Petru Poni este cel care a descoperit…

Citește mai departe
Fa?a neagr? a energiei verzi

Fata neagra a energiei verzi

Turbinele de vant nu mai reprezinta demult o noutate. Au devenit la fel de obisnuite ca si stalpii de inalta tensiune. Dupa ce au avut perioada lor de polemici si dezbateri, a urmat perioada de maxim interes pentru crearea fermelor eoliene, o investitie sigura pentru mediu, dupa cum au sustinut expertii. La scurt timp insa…

Citește mai departe
?coala de Var? „Antipa”

Scoala de Vara „Antipa”

Muzeul National de Istorie Naturala ”Grigore Antipa” invita  elevii cu varste cuprinse intre 8 si 15 ani sa se inscrie la cursurile unei altfel de scoli … Scoala de Vara „Antipa”, organizata, de luni pana vineri, in perioada 30 iunie  – 5 septembrie 2014. La fel ca in fiecare an, copiii pot testa, doar la…

Citește mai departe

Asociatia „Alutus” si Societatea Romana de Ornitologie au demarat, azi, proiectul de educatie ecologica „Pasarile. Aripile viitorului”

In acest proiect vor fi angrenati pe parcursul urmatoarelor luni elevi din noua judete ale tarii. Proiectul a inceput cu o actiune de cunoastere a speciilor de pasari care traiesc in parcul din centrul municipiului Sfantu Gheorghe, urmata de ateliere de origami, pictura si proiectii de filme despre viata pasarilor, organizate la Muzeul National al…

Citește mai departe

22 mai – Ziua Biodiversitatii in Covasna

Asociatia Alutus si MNCR organizeaza joi mai multe evenimente cu aceasta ocazie „Este important ca tinerii sa inteleaga importanta biodiversitatii urbane prin metode de educatie nonformala” – spune presedintele Asociatiei pentru Dezvoltare Comunitara Durabila Alutus, Catalin Lazar. De aceea Asociatia pe care o conduce, in parteneriat cu Muzeul National al Carpatilor Rasariteni va organiza joi,…

Citește mai departe

Proiectul „Salveaza Delta. Scrie viitorul”, premiat la nivel national

Proiectul „Salveaza Delta. Scrie viitorul!”, implementat de Societatea Ornitologica Romana, filiala Covasna si de Cercul de Ornitologie „Mugurar”, a obtinut premiul „Arii Naturale Protejate” 2013 acordat in cadrul programului „Spatii Verzi al Fundatiei pentru Parteneriat”. Proiectul a vizat organizarea pri­mului concurs regional de ornitologie, la care au fost participanti din sapte judete din Romania, printre…

Citește mai departe
Legea junglei, în Delta Dun?rii: HOTEL f?r? autoriza?ie de mediu

„Salveaza Delta. Scrie viitorul” – cel mai bun proiect ecologic al anului 2013

Proiectul „Salveaza Delta. Scrie viitorul!”, implementat de Societatea Ornitologica Romana – Sucursala Covasna si Cercul de Ornitologie „Mugurar”, a fost desemnat cel mai bun proiect de protectia mediului, cu cele mai spectaculoase realizari, si a primit marele premiu al Fundatiei Pentru Parteneriat, in prezenta presedintelui Fundatiei, Potozky László, si a directorului MOL Romania, Daragics Kinga….

Citește mai departe

Dezastru ecologic pe raul Yellowstone

Pana la o mie de barili de petrol s-au scurs in raul Yellowstone, in statul Montana din nord-vestul SUA, dupa fisurarea unui oleoduct exploatat de gigantul petrolier american ExxonMobil, la sfarsitul saptamanii trecute. ExxonMobil a mobilizat peste 280 de persoane pentru a curata raul si malurile dar eforturile au fost zadarnicite de o crestere a…

Citește mai departe

Pasarile migratoare, amenintate de incalzirea globala

Pasarile migratoare sunt cele mai amenintate specii de schimbarile climatice si in special speciile marine, cum sunt pasarile din Hawaii, au avertizat autoritatile americane intr-un raport consacrat pasarilor din America de Nord. „Pasarile migratoare se confrunta cu o noua amenintare, schimbarile climatice, care le-ar putea modifica serios habitatul si accesul la hrana si care ar…

Citește mai departe

De ce mor porumbeii din Sfantu Gheorghe?

Peste 35 de exemplare au pierit in doar cateva zile Zeci de porumbei au fost gasiti morti sau lesinati in mai multe zone ale orasului Sfantu Gheorghe, judetul Covasna. Se pare ca vietatile au fost otravite. Mai multi cetateni din Sfantu Gheorghe au reclamat presedintelui Asociatiei de Ornitologie „Rara Avis” din Covasna, Kelemen Laszlo, ca…

Citește mai departe