Ziua Internationala a Pasarilor Migratoare

Este deja un peisaj bucurestean valabil, cel al unor tineri care arunca paine in Dambovita si pescarusii hulpavi care incep sa roiasca. La fel de valabil ca si cel din Cismigiu, unde porumbeii ciugulesc din palmele celor care stau pe o banca in parc si farmiteaza paine pentru ei.
Ornitologia, mai putin ca stiinta, mai mult ca hobby, uneste astazi foarte multi oameni, care altfel nu ar avea nimic in comun. Diverse paduri, zone de campie si dealuri sunt explorate pentru a observa pasarile, pentru a le urmari in habitatul lor, pentru a le asculta cantecul.
Romania este o tara cu o mare varietate de specii de pasari, iar pe masura ce preocuparea romanilor fata de mediul inconjurator devine din ce in ce mai mare, creste si interesul pentru vietatile cantatoare.
Anul acesta ziua pasarilor se va celebra pe data de 10 mai. Ziua Internationala a Pasarilor Migratoare este sarbatorita indeosebi in America de Nord si in America de Sud in fiecare an, in cea de-a doua sambata a lunii mai prin festivaluri, marsuri, programe educationale, workshp-uri, concursuri, expozitie de fotografie, muzica si chiar poezie. Aceste activitati sunt sustinute prin interesul comunitatilor locale. Pasarile migratoare au si o importanta economica pentru distrugerea anumitor daunatori ai culturilor. Din pacate foarte multe specii de pasari migratoare sunt in pericol si infrunta amenintari pe rutele pe care zboara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *