Copaci pentru natura!

Elevii Scolii nr. 29 „Mihai Viteazul” au inteles foarte bine ca de la natura au mereu ce invata, au nenumarate motive de a o admira, atat datorita frumusetii ei, cat si mai ales datorita darniciei fata de noi, fiii ei, care in ultima vreme ne-am cam indepartat de ea.
La inceputul lunii aprilie, ei au inceput campania „Hartie pentru padure”, colectand o tona si jumatate de maculatura, in cadrul unui parteneriat cu Societatea de Explorari Oceanografice si Protectie a Mediului Marin „Oceanic Club”. Maculatura a fost preluata de coordonatorul actiunii, directorul Razvan Popescu-Mirceni care a valorificat-o in scopul achizitionarii de copaci pentru plantare. Ieri, elevii scolii au plantat copacii si material dendrologic in spatiul scolii. In scopul responsabilizarii ecologice a elevilor, care participa la plantare, ei au primit cate un „Certificat de adoptie” a copacului plantat, avand posibilitatea de a-i acorda un nume.
Etapa finala a campaniei „Hartie pentru padure” se va desfasura vineri, tot cu sustinerea partenerului Societatea de Explorari Oceanografice si Protectie a Mediului Marin „Oceanic Club”, cand 15 elevi ai Scolii nr. 29 „Mihai Viteazul” vor participa la activitatea de plantare copaci in zona Baneasa, localitate situata in cea mai „desertica” regiune a Romaniei, Dobrogea.

Ioana Popa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *