Proiectul „Salveaza Delta. Scrie viitorul”, premiat la nivel national

Proiectul „Salveaza Delta. Scrie viitorul”, premiat la nivel national
Proiectul „Salveaza Delta. Scrie viitorul”, premiat la nivel national

Proiectul „Salveaza Delta. Scrie viitorul!”, implementat de Societatea Ornitologica Romana, filiala Covasna si de Cercul de Ornitologie „Mugurar”, a obtinut premiul „Arii Naturale Protejate” 2013 acordat in cadrul programului „Spatii Verzi al Fundatiei pentru Parteneriat”.

Proiectul a vizat organizarea pri­mului concurs regional de ornitologie, la care au fost participanti din sapte judete din Romania, printre care si Tulcea. Succesul proiectului a fost masurat prin implicarea unui numar semnificativ de voluntari, in special in celebrarea Zilei biodiversitatii in sapte scoli si intr-o tabara de educatie ecologica de tip Junior Ranger in Rezervatia Biosferie Delta Dunarii.

„Este o recunoastere a meritelor noas­tre, a muncii depuse de echipa noastra, asadar suntem fericiti. Premiul vine dupa un proiect muncit, un proiect greu, dar care a dovedit ca implicarea comunitara este o portita si o sansa pe care dorim sa le exploatam in continuare. Proiectul a fost desemnat ca si un model si acest lucru ne si responsabilizeaza sa mer­gem mai departe. Ne dorim sa con­tinuam ceea ce am inceput. Consi­deram ca este o ini­tiativa frumoasa si suntem mandri ca si finantatorii recunosc activitatea noastra si ne-au recompensat intr-un fel sau altul. Se pare ca cei care au crezut in noi nu au dat gres, iar ideile noastre au fost bune. Ne dorim sa continuam proiectele, sa aducem lucruri noi si, de ce nu, sa cas­ti­gam si la anul”, a declarat coordona­toa­rea Sucursa­lei SOR Covasna, Ana Maria Lazar.

In cadrul proiectului premiat, mai multi elevi din judetele Tulcea si Covasna au participat, in luna august a anului 2013, la tabara ecologica „Junior Young Ranger”, ce a fost organizata in Delta Dunarii. Locatiile alese de organizatori au fost Maliuc si Vadu, iar anul acesta copiii vor participa la o tabara similara, dar in judetul Covasna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *