Cum sa fii „verde” de Sarbatorile Pascale

Fiecare dintre noi poate sa fie „verde” de sarbatoarea Invierii Domnului. Si asta fara sa incalcam traditiile si nerefuzandu-ne nimic. Semnificatia religioasa deosebita, frenezia cadourilor, mo-men-tele petrecute cu cei dragi, bucatele traditionale si datinile stravechi fac din Sarbatorile de Pasti un prilej de bucurie pentru fiecare dintre noi. Acestea presupun insa si o crestere impresionanta…

Citește mai departe

Carnig – 35% curcan, 65% E-uri si piei

Sunca de curcan Carnig este un produs din categoria mezelurilor care are in compozitie o cantitate foarte mare de carne dezosata mecanic (MDM) amestecata cu aditivi alimentari. Consumatorii care vor cumpara acest produs din dorinta de a avea o alimentatie mai sanatoasa si mai saraca in grasimi vor avea surpriza nepla-cuta sa constate ca s-au…

Citește mai departe

Selectie – Aparentele au prioritate

Intensitatea culorii si aromele sunt principalele criterii care conteaza la alegerea unei bauturi, arata un studiu realizat de Danone. La polul opus, se regasesc ambalajul si eticheta, care nu sunt deloc importante pentru consumatori. La cercetare au luat parte persoane cu conceptii diferite legate de cum trebuie sa se prezinte un produs alimentar pentru a…

Citește mai departe

Colorantii naturali incep sa cistige teren

SCHIMBARE. Actorii din industria alimentara constientizeaza pericolul colorantilor artificiali ALTERNATIVA – Putem minca si dulciuri colorate sanatos Bolile grave provocate de aditivii periculosi i-au determinat pe producatori sa isi regindeasca modalitatile de obtinere a alimentelor, in special cele destinate copiilor, care sint cei mai expusi pericolelor. Colorantii naturali au inceput sa fie din ce in…

Citește mai departe