Cota 1.500 – cota gunoaielor

Cearta pe gunoaie la Sinaia. Voluntarii ecologisti care au adunat 900 de saci de deseuri din groapa de gunoi improvizata la cota 1.500, aflata pe marginea drumului spre cota 2.000, acuza primaria orasului de dezinteres, in conditiile in care, in lipsa unui loc de depozitare conform pe raza localitatii, nu s-a preocupat sa gaseasca o…

Citește mai departe

Ecologistii acuza primaria Sinaia de dezinteres in problema gunoaielor aruncate in natura

Voluntarii ecologisti care au adunat 900 de saci de deseuri din groapa de gunoi improvizata la cota 1.500 din Sinaia acuza autoritatile locale ale orasului de dezinteres, in conditiile in care, in lipsa unui loc de depozitare conform pe raza localitatii, nu s-au preocupat sa gaseasca o alternativa. „Problema salubrizarii din Sinaia este foarte grava,…

Citește mai departe

Alternativa ecologica pentru depozitarea gunoiului

Grupul international de companii „Ecovalor” valorifica deseurile prin prelucrare urmata de coprocesare in fabricile de ciment „Holchim”, aflata in parteneriat cu aceasta. Reprezentantii „Ecovalor” doresc sa coopereze cu autoritatile vrincene si cu cei care colecteaza deseurile din zonele urbane din judetul nostru. Cele doua statii „Ecovalor” din tara, de la Bihor si Arges, pretrateaza 100…

Citește mai departe

Ecovalor aduce solutii ecologice pentru problema deseurilor

ecovalor, partener exclusiv Holcim, reprezinta legatura dintre firmele care colecteaza deseuri si producatorul de ciment. In statiile ecovalor pot fi prelucrate peste 100 de tipuri de deseuri. Reteaua ecovalor cuprinde colectarea, logistica, tratarea deseurilor si valorificarea finala. ecovalor a investit in 2009 peste 12 milioane euro in capacitatea de prelucrare de la Campulung si alte…

Citește mai departe

Depozitarea deseurilor in Romania

Legislatia europeana si cea romana impun o serie de masuri ecologice pentru managementul deseurilor. Una dintre acestea, vizeaza inchiderea celor 265 depozite de deseuri municipale neconforme cu aceste prevederi, pana in 2017. Conform directivei europene, 139 depozite (cca 429 hectare) vor trebui sa sisteze depozitarea pana in data de 16 iulie 2009. In perioada 2009-2017…

Citește mai departe

ecovalor – o alternativa ecologica la depozitarea in gropile de gunoi

Valorificarea deseurilor prin prelucrare, urmata de co-procesare in fabricile de ciment, reprezinta una dintre cele mai bune solutii ce poate fi aplicata de autoritatile locale. Aceasta metoda reduce volumul de deseuri directionat catre depozitarea in gropile de gunoi, al caror numar este in continua scadere, fiind localizate la distante din ce in ce mai mari…

Citește mai departe