Valoarea alimentara si terapeutica a ROSIILOR

Valoarea alimentara si terapeutica a rosiilor este data de continutul bogat in vitamine, glucide, acizi organici, saruri minerale si elemente energetice. Rosiile contin in proportie de 94% apa, fiind bogate in licopen, zaharuri solubile (glucoza, fructoza, zaharoza), acizi organici (malic, pectic, citric), vitaminele A, B, C, E, K, PP si saruri minerale (potasiu, fier, fosfor,…

Citește mai departe

Beneficiile consumului moderat de bere

Considerata aliment, berea este bogata in substante nutritive care sunt benefice pentru organism, conditia care trebuie respectata fiind ca in cazul oricarui alt aliment: moderatia! Avand in compozitia sa vitamine (B1, B2, B3, B6, B9, C), minerale (potasiu, magneziu, fier, sodiu, sulf, siliciu), acizi organici, alcool etilic, dextrine, azot solubil, substante amare, substante tanante, antioxidanti,…

Citește mai departe
Beneficiile neașteptate ale păpădiei pentru sănătate

Beneficiile neasteptate ale papadiei pentru sanatate

Papadia este o planta de sezon spre care nutritionistii indruma pentru culoarea ei, galben-placuta, dar, mai ales, pentru excelentele calitati alimentare. Ficatul functioneaza mai bine daca apelam la frunzele de papadie, afirma specialistii din intreaga lume. Papadia ar trebui apreciata mai mult, atrag atentia nutritonistii romani! Organismul are nevoie de mai mult fier primavara, iar…

Citește mai departe
Nucile verzi

Nucile verzi

Miezul de nuca este un aliment foarte concentrat, cu valoare energetica de 650-700 kcal/100 g, mult mai ridicata decat la alte fructe. Bogatia in vitamine si in saruri minerale constituie o sursa principala de biocompusi, necesari pastrarii echilibrului nutritional si nervos precum si unei bune functionari a muschilor si oaselor. Nucile prezinta multiple proprietati terapeutice:…

Citește mai departe
Miracolul din farfurie. 13 motive (s?n?toase) ca s? m?nânci fasole verde. Afl? în ce afec?iuni te ajut?

Miracolul din farfurie. 13 motive (sanatoase) ca sa mananci fasole verde. Afla in ce afectiuni te ajuta

Starea noastra de sanatate se poate imbunatati considerabil daca vom consuma regulat fasole verde deoarece contine vitaminele A, B si C, oligoelemente, betacaroten si saruri minerale (calciu, siliciu, fosfor, fier, mangan, magneziu, hidrati de carbon). 1. Impiedica asimilarea zaharurilor Consumul regulat de fasole verde proaspata impiedica asimilarea zaharurilor, datorita continutului sa mare de fibre. Pentru…

Citește mai departe

Ce boli vindeca urzicile

Primavara este momentul ideal pentru a urma o cura de urzici. Cu multiple proprietati terapeutice, urzicile constituie o sursa de vitamine si minerale care ne ajuta sa ne refacem dupa anotimpul rece si sa prevenim anemia. Bogate in substante bioactive, precum fier, magneziu, calciu, potasiu si siliciu, urzicile contin si vitaminele A, K, PP, dar…

Citește mai departe