Incinerarea deseurilor municipale – o tehnologie esuata!

Daca in timpul celui de-al doilea razboi mondial nazistii foloseau incineratoarele pentru a pierde urma unei „probleme”, azi incineratoarele sunt folosite pentru a sterge urmele si pentru a camufla dovezile industriilor murdare si nesustenabile si lipsa de performanta in administrarea cantitativa a deseurilor de catre generatori si administratiile publice locale, volumele de deseuri generate fiind distruse fizic si, deci, imposibil de monitorizat si verificat.

Citește mai departe

Paduri defrisate fara mila in jurul Turzii!

Politistii clujeni au actionat pentru prevenirea si sanctionarea delictelor silvice, astfel incat sa determine o scadere a faptelor care aduc atingere fondului forestier. In urma controalelor s-a confiscat material lemnos in valoare de peste 22.000 lei. Doi barbati sunt cercetati pentru furt si taiere fara drept de arbori, iar alti 27 au fost amendati pentru…

Citește mai departe

Paduri defrisate pentru pensiuni

Doua poienite facute intr-o padure seculara de la marginea municipiului arata cat de permisiva este legislatia in domeniul silvic si cum se poate ajunge foarte repede la un fenomen grav. Codul Silvic prevede ca proprietarii pot scoate definitiv din fondul forestier suprafete pentru a executa constructii de interes local sau personal, in limita unor conditii….

Citește mai departe

„Plamanul verde” al Pitestiului, transformat in cartier de vile

Aproximativ trei sferturi din suprafata padurii-parc Trivale din Pitesti a trecut din proprietate publica in proprietatea privata a 300 de argeseni. Autoritatile spun ca numai un singur cetatean din cei 300 avea dreptul sa fie improprietarit, in cazul celorlalti avizele fiind ilegale. Padurea Trivale din municipiul Pitesti a fost declarata, in anul 2001, padure-parc, stabilindu-se…

Citește mai departe