Paduri defrisate pentru pensiuni

0
312
Păduri defrişate pentru pensiuni
Paduri defrisate pentru pensiuni

Doua poienite facute intr-o padure seculara de la marginea municipiului arata cat de permisiva este legislatia in domeniul silvic si cum se poate ajunge foarte repede la un fenomen grav.

Codul Silvic prevede ca proprietarii pot scoate definitiv din fondul forestier suprafete pentru a executa constructii de interes local sau personal, in limita unor conditii. Problema cea mai mare este, insa, ca sunt taiati copaci de zeci de ani pentru a se planta in alte locuri, puieti. Prevederile legale mentioneaza ca suprafata care poate fi taiata este de maxim 5% din cea detinuta de proprietar, dar nu mai mult de 200 de metri patrati.
In zona Baisa, pe marginea drumului spre Ipotesti, exista doua astfel de poienite, de cate 200 de metri patrati, facute de o persoana fizica, Ovidiu Amisculesei, si o persoana juridica, „Asociatia pentru Botosani” pentru constructia unui centru de afaceri si a unei pensiuni. In compensatie au oferit in zona limitrofa padurii o suprafata de teren de cate 1,5 hectare pe care au impadurit-o.

Avand in vedere ca in zona Baisa-Ipotesti a fost retrocedata o suprafata insemnata de padure, asociatiile de ecologisti sustin ca ne-am putea confrunta cu o adevarata distrugere a fondului forestier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.