WWF a descoperit pui de tigri in paduri care urmeaza sa fie defrisate

Tigrii

Capcanele video WWF au surprins 12 tigri in doar doua luni in Bukit Tigapuluh, din Sumatra, inclusiv doua femele cu pui. In aceeasi zona au fost inregistrati si trei pui de tigru jucandu-se cu o frunza, in paduri care urmeaza sa fie defrisate.

„Echipa noastra a fost incantata sa descopera 47 de imagini cu tigri surprinse de camerele video, din care am identificat sase indivizi. Este cel mai mare numar de tigri si de imagini cu tigri obtinute in prima luna de studiu, de pana acum. In plus, rezultatele din luna a doua au fost si mai impresionante – nu doar o familie de tigri, ci doua, cu alti sase tigri”, a declarat Karmila Parakkasi, de la WWF Sumatra.

Din pacate pentru acesti tigri, padurea in care locuiesc ei va fi defrisata pentru industria hartiei, in ciuda faptului ca este clasificata drept „teritoriu pentru conservarea tigrilor prioritar la nivel global”. Este unul din cele sase teritorii pe care guvernul indonezian a promis sa le protejeze in cadrul Summitului Tigrilor din noiembrie 2010. Zona, cunoscuta drept Bukit Tigapuluh se afla in provinciile Riau si Jambi din centrul Sumatrei.

In salbaticie mai exista doar circa 400 de tigri de Sumatra, critic amenintati cu disparitia. Dovezile puilor nascuti in salbaticie sunt extrem de rare, spun expertii WWF.

„Nu stim daca am gasit atatia tigri pentru ca am invatat sa amplasam mai bine camerele video sau pentru ca habitatul tigrilor se micsoreaza asa de repede incat sunt fortati sa locuiasca in zone extrem de mici de padure”, a precizat Parakkasi.

Analiza WWF a descoperit ca tigrii sunt concentrati in zone acoperite de multe paduri, care le includ pe cele dintr-un teren concesionat unei fabrici de hartie. Compania a facut cerere la guvernul indonezian sa i se acorde permis de defrisare. WWF si alte organizatii de protectia mediului roaga compania si guvernul sa nu distruga padurile si tigrii, ci sa le protejeze.

„Acest videoclip confirma importanta acestor paduri in ecosistemul Bukit Tigapuluh si in coridorul tigrilor. WWF cere companiilor sa renunte la planul de a defrisa padurea si sa o protejeze. Cerem autoritatilor locale, provinciale si centrale sa ia in considerare importanta acestui coridor si promisiunea facuta de Indonezia de a proteja biodiversitatea”, transmite Anwar Purwoto, directorul programului Paduri si Specii din cadrul WWF Indonezia.

Intre 2004 si 2010, Bukit Tigapuluh a pierdut 205,460 de hectare de paduri pentru fabricarea hartiei si uleiului de palmier.

Tigrul de Sumatra si celelalte cinci specii de tigru care au supravietuit – Amur, Malaezian, Bengalez, Indochinez si cel din sudul Chinei – mai exista in doar 3.200 de exemplare. WWF lucreaza impreuna cu politicieni, oameni de afaceri si cu publicul larg sa dubleze numarul tigrilor din salbaticie pana in 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *