Agricultura ecologică – naturală, sigură și oportună

Agricultura ecologica – naturala, sigura si oportuna

Avantajele agriculturii ecologice Aer, apa si produse agroalimentare mai putin contaminate. Prin extinderea agriculturii ecologice, aerul prezinta o calitate mai buna in principal prin faptul ca nu se mai utilizeaza produse chimice care se pulverizeaza. Prezenta pesticidelor in apa potabila a devenit o problema din ce in ce mai mare, agricultura conventionala fiind principala sursa…

Citește mai departe

PNDR Masura 15 – Servicii de silvo-mediu, servicii climatice si conservarea padurilor 2014-2020

Aceasta fisa este in stadiul de DRAFT si nu reprezinta pozitia oficiala a Comisiei Europene. In urma aprobarii de catre Comisia Europeana (COM) a PNDR 2014-2020, acest material va suferi modificarile de rigoare. Descriere generala si obiective principale Aceasta masura are in vedere completarea masurilor de conservare a biodiversitatii pe terenuri forestiere aplicate prin sistemul…

Citește mai departe

Proiectele de mediu vor trece sub coordonarea Ministerului Fondurilor Europene

POS Mediu are un grad de supraangajare de aproximativ 120% Investitiile de mediu au fost incluse, pentru perioda 2014-2020, in cadrul Programului Operational Infrastructura Mare, conform Acordului de Parteneriat aflat inca in faza de negociere, dupa cum ne-a spus Ciprian Ghioc, director general in cadrul Ministerul Mediului si Padurilor – Autoritatea de Management pentru Programul…

Citește mai departe

    Uniunea Europeana a finantat reducerea eroziunii costiere prin POS Mediu

    Uniunea Europeana a finantat prin POS Mediu proiectul Asistenta tehnica pentru pregatirea de proiecte AXA PRIORITARĂ 5 – Implementarea structurii adecvate de prevenire a riscurilor naturale in zonele cele mai expuse la risc. Domeniul major de interventie 2 – Reducerea eroziunii costiere. Beneficiarul contractului este Administratia Nationala Apele Romane, prin Administratia Bazinala de Apa Dobrogea – Litoral, manageriata de Marian…

    Citește mai departe
    Comisia cere opinia cet??enilor privind apa potabil? în Europa

    Comisia recompenseaza solutiile inovatoare de gestionare a apei

    Comisia Europeana a anuntat castigatorii din acest an ai premiilor Sistemului european de management de mediu si audit (EMAS). Cele sase organizatii castigatoare au demonstrat excelenta in respectarea si protectia mediului, precum si in aplicarea de solutii inovatoare pentru imbunatatirea sistemelor proprii de gestionare a apei. Premiile au fost inmanate in cadrul unei ceremonii desfasurate…

    Citește mai departe

    Uniunea Europeana finanteaza prin POS Mediu reducerea eroziunii costiere cu 27,33 milioane lei

    Zona de coasta a litoralului romanesc va beneficia de investitii de 27,33 milioane lei constand in lucrari de reabilitare a zonei costiere si in protejarea biodiversitatii marine, din care aproape 23 milioane lei sunt fonduri europene accesate prin Axa 5 a Programului Operational Sectorial. „Uniunea Europeana finanteaza prin POS Mediu proiectul ‘Asistenta tehnica pentru pregatirea…

    Citește mai departe

    Romania nu a luat niciun euro din banii pentru prevenirea inundatiilor

    La doi ani si jumatate dupa aderarea la Uniunea Europeana, tara noastra nu a depus niciun proiect pentru accesarea fondurilor structurale pentru protectia impotriva inundatiilor si pentru stoparea eroziunii costiere pe litoralul romanesc al Marii Negre.Patru aplicatii de finantare sunt in pregatire de ani de zile. Depunerea lor depinde de finalizarea strategiei nationale privind riscul…

    Citește mai departe

    Vasile Pintilie: „Peturile sunt o pelagra a apelor”

    Una dintre marile probleme de poluare din tara noastra o reprezinta deseurile care plutesc nestingherite pe luciul apelor. Vasile Pintilie, noul director de la Administratia Nationala „Apele Romane” da vina pe lipsa de educatie. Adevarul: Apele din Romania sunt acoperite de peturi si sufocate de gunoaie. Ce-o sa faceti pentru rezolvarea acestei probleme, pentru curatarea…

    Citește mai departe