Oamenii de stiinta din Turcia avertizeaza ca, din cauza incalzirii globale, in Marea Neagra a aparut o specie de meduza veninoasa.specii mediteraneene

Coordonatorul proiectul european SESAME – de cercetare a ecosistemelor marine – Vangelis Papatanasiu, citat de Novonite.com, a declarat ca aceasta meduza este specifica Marii Mediterane si ca a fost detectata de curand pe coasta turca a Marii Negre.
Specialistii de la Institutul Stiintific de Cercetare si Dezvoltare Marina „Grigore Antipa” din Constanta au declarat pentru „Adevarul” ca meduza veninoasa va ajunge in apele romanesti ale Marii Negre peste cativa ani.

„Aceasta specie a fost descoperita in zona Bosforului. Nu este periculoasa pentru om. Nu contine o cantitate mare de substante toxice. In Marea Neagra nu sunt atat de multe specii de meduze asa cum sunt in apele australiene, unde meduzele traiesc in bancuri „, ne-a declarat Valeria Abaza, cercetator la Institutul „Grigore Antipa”.

„Nu cred ca-mi voi mai lasa copilul in apa”

Specialistul a precizat ca in Marea Neagra traiesc foarte multe vietuitoare mediteraneene. „Se constanta o tendinta de mediteranizare a Marii Negre. „, a mai spus Abaza. Constantenii care iesisera ieri la plimbare pe faleza au ramas uimiti cand au aflat ca peste cativa ani s-ar putea sa se scalde printre meduze veninoase.

” Vom fi atenti. Daca vor aparea si la noi noi nu cred ca-mi voi mai lasa copilul in apa”, a declarat Mirela, mama unui baietel de 3 ani din Constanta.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here