Workshop în Parlamentul European despre utilizarea animalelor în cercetarea științifică
Workshop în Parlamentul European despre utilizarea animalelor în cercetarea științifică
Legea privind protectia animalelor utilizate in scopuri stiintifice, promulgata
Legea privind protectia animalelor utilizate in scopuri stiintifice, promulgata

Presedintele Traian Basescu a promulgat miercuri Legea privind protectia animalelor utilizate in scopuri stiintifice, potrivit Administratiei Prezidentiale. Deputatii au adoptat proiectul de lege pentru protectia animalelor utilizate in scopuri stiintifice pe 18 martie, transmite AGERPRES.

Actul normativ are ca obiect de reglementare crearea cadrului legal unitar privind protectia animalelor utilizate in scopuri stiintifice, ca urmare a necesitatii adaptarii si actualizarii legislatiei nationale cu noile reglementari europene in acest domeniu, in contextul indeplinirii angajamentelor ce-i revin Romaniei si care deriva din calitatea sa de stat membru al UE, evitind, astfel, eventualele sanctiuni generate de nerespectarea legislatiei europene.

Seful statului a mai semnat miercuri alte decrete. Astfel, au fost promulgate Legea pentru ratificarea Protocolului semnat la 24 iunie 2010 la Luxemburg de modificare a Acordului privind transportul aerian intre Statele Unite ale Americii si Comunitatea Europeana si statele membre ale acesteia, semnat la Bruxelles la 25 aprilie 2007 si la Washington la 30 aprilie 2007; Legea pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 105/2013 privind unele reglementari referitoare la cadrul financiar pentru Fondul de participare JEREMIE; Legea privind acceptarea Codului de siguranta din 2008 pentru nave cu destinatie speciala, adoptat de Organizatia Maritima Internationala prin Rezolutia MSC.266(84) a Comitetului de siguranta maritima la Londra la 13 mai 2008; Legea pentru modificarea si completarea Legii nr. 105/2011 privind gestionarea si utilizarea fondurilor externe nerambursabile si a cofinantarii publice nationale pentru obiectivul “Cooperare teritoriala europeana” si Legea pentru ratificarea Acordului de Instituire a unei Asocieri intre Uniunea Europeana si statele membre ale acesteia, pe de o parte, si America Centrala, pe de alta parte, semnat la Tegucigalpa la 29 iunie 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here