Mare Nostrum a desemnat castigatorii concursului „CELE 7 GRĂDINI ALE CONSTANTEI” organizat cu ocazia Zilei Pamantului

Mare Nostrum a desemnat castigatorii concursului "CELE 7 GRĂDINI ALE CONSTANTEI" organizat cu ocazia Zilei Pamantului

ONG Mare Nostrum a desfasurat in cadrul programului „Scoala altfel”, concursul „Cele sapte gradini ale Constantei”. Acesta a avut loc cu ocazia Zilei Pamantului, sarbatorita in fiecare an pe data de 22 aprilie, si a constat in identificarea celor mai frumoase gradini ale Constantei, in dorinta promovarii acestor exemple in randul comunitatii locale.

La concurs au luat parte 27 unitati de invatamant de pe raza judetului Constanta, iar activitatea a constat in organizarea unor grupuri de elevi ce au mers pe teren, in cartierele adiacente institutiei, pentru a identifica cele mai frumoase gradini. Acestea au fost selectate tinandu-se cont mai ales de aspectul estetic, dar si de numarul si diversitatea speciilor de plante: flori, arbusti, arbori.

Competitia s-a adresat persoanelor fizice care si-au putut inscrie gradina in concurs prin completarea unei fise de inscriere. In aceasta perioada, voluntarii Mare Nostrum au fost de asemenea pe teren in cautarea celor mai frumoase gradini.
Proprietarii celor 7 gradini castigatoare, dintr-un total de 49 de gradini participante sunt: Papadopol Marioara (Str. Biruintei, Constanta), Dragomirescu Constantin (Str. Zorelelor Constanta,), Camelia Stefan (Str. Dumitru Stefanescu, Constanta), Gorcef Theodora (Calea Bucuresti, Comuna Poarta Alba), Orodel Monica (Str. Calarasi, Constanta), Doroftei Eleonora (Str. Lanului, Constanta) si Musat Mitrana (Str. Puskin, Loc.Techirghiol).

Castigatorii concursului vor primi diplome si materiale promotionale Mare Nostrum.

Mare Nostrum organizeaza acest concurs anual, incercand prin aceasta actiune, sa impulsioneze si sa atraga interesul cat mai multor proprietari de gradini: „ne dorim implicarea efectiva a proprietarilor, premiem devotamentul si pasiunea cu care locuitorii Constantei ingrijesc spatiile verzi din fata blocului sau din curte. Consideram ca sunt un model demn de urmat si speram ca, prin aceasta initiativa, modelul sa fie multiplicat.”, a declarat Andreea Ionascu, coordonator proiecte ONG Mare Nostrum.
Scopul evenimentului a fost de a recompensa si de a motiva comunitatea locala in adoptarea unui comportament mai responsabil fata de natura si in dezvoltarea interesului pentru amenajarea spatiului verde din imediata apropiere a locuintei fiecaruia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *