Maslinele verzi umplute cu pasta delicata de sardele (anchoa) „Las cuarenta” ar fi foarte bune daca nu ar avea printre ingrediente si aditivi alimentari.
masline cu aditivi
Unele E-uri din produs sunt considerate inofesive, insa monoglutamatul de sodiu are o serie de efecte adverse. Acestea sunt reunite sub denumirea de „sindrom al bucatariei chinezesti” si se traduc prin stari de slabiciune, greata, arsuri in brat si antebrat, dureri de cap, astm, modificari de ritm cardiac, respiratie dificila. De asemenea, monoglutamatul de sodiu E621 este si neurotoxic si de aceea nu este indicat in alimentatia celor cu maladiile Alzheimer, Parkinson si Hungtington. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, recomanda ca femeile insarcinate si care alapteaza, copiii, batranii, hipoglicemicii si cardiacii sa nu consume produse avand in compozitie E621. Produsul contine si o cantitate foarte mare de sare, care este periculoasa pentru cei cu afectiuni renale si cardiovasculare. Persoanele sanatoase nu trebuie sa consume mai mult de 6 g de sare zilnic pentru a-si pastra sanatatea. In urma analizei ingredientelor de pe eticheta, specialistul ne spune ca produsul nu este recomandat persoanelor cu sensibilitate la monoglutamatul de sodiu, cardiacilor si renalilor.

INGREDIENTE
Apa, masline, 4% pasta de sardele (sardele, apa, mijloc de ingrosare alginat de sodiu E401), sare de bucatarie, mijloc de acidulare (acid citric E330, acid lactic E270), intensificator de gust: monosodiuglutamat E621, antioxidant acid ascorbic E300.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here