Mere si cartofi modificati genetic care nu isi schimba culoare cand sunt taiate, in curand in SUA

Mere si cartofi modificati genetic care nu isi schimba culoare cand sunt taiate, in curand in SUA
Mere si cartofi modificati genetic care nu isi schimba culoare cand sunt taiate, in curand in SUA

Cartofii si merele care nu isi schimba culoarea atunci cand sunt lovite sau taiate au ajuns cu un pas mai aproape de realitate.In curand acestea ar putea fi gasite pe rafturile magazinelor din Statele Unite, avand invedere ca reprezentantii Administratiei americane pentru Hrana si Medicamente (FDA) si-au dat acordul asupra lor si le recunosc ca fiind “la fel de sigure si de nutritive ca si variantele lor conventionale”.

Abrobarea a fost data pentru sase varietati de cartofi produse de Boise, o companie din Idaho, si pentru doua varietati de mere ce provin de la compania canadiana Okanagan Specialty Fruits.

Cei de la Okanagan Specialty Fruits sunt de parere ca aceasta schimbare va face merele mai populare atat pentru consumatori cat si pentru companiile din industria alimentara pentru ca nu isi vor schimba culoarea intr-un maro neatragator. Un aspect mai placut ar putea duce, totodata, la reducerea numarului de mere aruncate pentru ca au fost lovite.

Specialistii din industrie nu s-au aratat foarte incantati de idee si se tem ca anumiti consumatori ar putea sa evite produsele modificate genetic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *