Array

800 de mii de ha de teren din Republica Moldova au nevoie urgent de masuri de ameliorare

800 de mii de ha de teren din Republica Moldova au nevoie urgent de masuri de ameliorare
800 de mii de ha de teren din Republica Moldova au nevoie urgent de masuri de ameliorare

Republica Moldova dispune de circa 81 de mii de hectare de terenuri degradate care sunt practic impracticabile in agricultura sau ar necesita investitii financiare considerabile pentru aceste scopuri. Potrivit datelor Ministerului Mediului, alte circa 800 de mii de hectare de terenuri sunt afectate de procesele erozionale si au nevoie urgent de masuri de ameliorare, inclusiv prin crearea unei retele de perdele forestiere de protectie, pentru ca risca sa-si diminueze fertilitatea pana la atingerea unor indici care le-ar face de asemenea ineficiente pentru folosinte agricole, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Mediului, emis cu ocazia Zilei mondiale a padurilor, marcata pe 21 martie, 13,7% din teritoriul Republicii Moldova este acoperit cu vegetatie, iar suprafata acoperita cu paduri este de 10,9%. Pentru comparatie, suprafata impadurita a Europei este de 29%. Specialistii de mediu atentioneaza ca prima editie a Cartii Rosii includea 55 de specii pe cale de disparitie, a doua editie includea deja 242 de specii, iar ultima editie – 427 de specii.

In acest context, principalul scop al politicii de mediu in domeniul conservarii diversitatii biologice, constituie restabilirea la un nivel optim a diversitatii biologice si peisagistice, elaborarea si implementarea masurilor eficiente pentru conservarea acestora, in conformitate cu cerintele internationale si nationale.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente