Noul cod silvic, avizat favorabil de deputa?i. Ce modific?ri aduce
Training pentru jurnalistii din Republica Moldova: Modalitati de reflectare a tematicii forestiere
Padurile au nevoie de 3 miliarde de euro, in noul PNDR 2014-2020
Padurile au nevoie de 3 miliarde de euro, in noul PNDR 2014-2020

In noul PNDR 2014-2020, pentru paduri este necesara suma de 3 miliarde euro alocare din FEADR, este de parere Mugur Cozmanciuc, membru al Comisiei de Mediu din Camera Deputatilor.

“Este necesara o alocarea echitabila a fondurilor prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020 pentru a evitarea subfinantarea sectorului forestier, sector de o importanta vitala pentru economia rurala, sector ce are potential de a genera aproximativ 80.000 de locuri de munca in perioada 2014-2020”, a declarat deputatul.

Potrivit politicianului, reconstructia ecologica forestiera, prin impadurirea terenurilor degradate, inapte pentru folosinte agricole, precum si a terenurilor neproductive, indiferent de forma de proprietate, are ca scop principal protejarea solului, refacerea echilibrului hidrologic si imbunatatirea conditiilor de mediu.

Un rol important il au padurile in procesul de sechestrare a carbonului.

“Astfel, pe plan mondial, desi padurile reprezinta 1/3 din suprafata terestra, ele stocheaza 77% din carbonul total, din biomasa terestra. De aici rezulta importanta impaduririi terenurilor degradate, aflate in special in zonele de campie si deal”, a mai afirmat deputatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here