A debutat campania „Impadurim Iasul!”

A debutat campania "Impadurim Iasul!"
A debutat campania "Impadurim Iasul!"
A debutat campania „Impadurim Iasul!”

Prima editie a campaniei „Impadurim Iasul!” a avut loc, astazi, la Raducaneni, evenimentul fiind organizat de deputatul Mugur Cosmanciuc impreuna cu Asociatia Forestirilor din Romania (ASFOR) si in parteneriat cu Asociatia Centrul pentru Participare Activa.

Campania are ca principal obiectiv impadurirea terenurile degradate din judetul Iasi.

“Daca Romania in secolul trecut avea o suprafata de paduri cu mult peste media UE , astazi Romania are un grad de impadurire mult mai mic fata de media europeana care este de 33%. In Romania trebuie impadurite cel putin 10 000 de ha/an. Am plantat la Raducaneni, 10 000 de puieti pe terenuri degradate”, spune deputatul.

Fara perdele de protectie nu putem scapa de impactul mare pe care il vor avea inundatiile in Romania, mai ales in contextul schimbarilor climatice.

“In fond noi, astazi, facem un apel la un alt fel de atitudine pe care trebuie sa o cultivam fiecare dintre noi! O atitudine prietenoasa si proactiva fata de mediul inconjurator si pentru viitorul unui Iasi verde”, declara Mugur Cozmanciuc.

ASFOR reprezinta peste 5000 de agenti economici care activeaza si angajeaza peste 50.000 de lucratori in domeniul forestier.

“Avem nevoie de campanii de impaduriri, insa este necesar ca aceste campanii sa poate fi accesate si din bani europeni, din aceste motive in noul PNDR trebuie sa fie prevazuti bani pentru padure, atat pentru impaduriri cat si pentru accesibilizarea fondului forestier”, a declarat Nicolae Tucunel, presedintele ASFOR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *