Ministerul Economiei si Finantelor vrea sa infiinteze un fond de contributii pentru dezafectarea unitatilor nuclearoelectrice si depozitarea deseurilor radioactive, constituit din resurse financiare asigurate de Nuclearelectrica, proiect care ar putea determina cresterea preturilor la energie.

Nuclearelectrica, operatorul centralei de la Cernavoda, va fi obligata sa participe la viitorul fond, potrivit unui proiect de hotarare de guvern elaborat de Ministerul Economiei, prin doua tipuri de contributii anuale.

Un tip de contributie este destinat dezafectarii unitatilor nucleare, iar celalalt vizeaza depozitarea definitiva a deseurilor radioactive. Pentru fiecare MWh din productia estimata a anului urmator, Nuclearelectrica va plati 1,4 euro pentru depozitarea deseurilor si 0,60 euro pentru dezafectarea unitatilor de productie.

Asrticol aparut in Evenimentul Zilei

2 COMENTARII

  1. imi place felul in care arata acest sie, si ma bucur ca exista aceasta preocupare. De ani buni traiesc cu speranta ca vom puyea sa ne sortam civilizat deseurile menajere . Toate bune si frumoase, dar degeaba ne incurajam unii pe altii pe sit-uri atat vreme cat NU EXISTA CENTRE DE COLECTARE in ditamai capitala, (cel putin eu nu le-am gasit). Pana acum cateva saptamani exista un simulacru de centru de colectare a hartiei la intersectia strazilor D Golescu si Berzei, centru care a disparut in ceata, dupa traditia moiritica.Chiar daca aceasta colectare se facea anapoda (ziare, carti, cartoane toate de-a valma),tot era mai bine decat nimic. Acum stau si ma uit la gramada stransa in casa si nu stiu UNDE SA MA DUC!

    Eu locuiesc pe Stirbei Voda: cel mai mare ajutor pe care-l puteti da celor care intra pe site-ul Dvs. e sa le spuneti unde isi pot duce deseurile pentru reciclare sau colectare. Sa stiti ca exista multi disperati asemenea mie care isi petrec ore navigand pe Internet in cautarea acestor centre. Cu respect, Luminita Berariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here