Traiul in medii prea igienizate poate amplifica reactiile organismului la factorii alergeni

Cum influen?eaz? memoria cele mai utilizate pesticide din lume?
Alergiile alimentare ar putea fi provocate de pesticide

Reactiile alergice pot fi declansate de unele substante ce intra in compozitia pesticidelor si a dezinfectantilor, potrivit cercetatorilor de la Colegiul American pentru Alergii, Astm si Imunologie, informeaza Discovery News.

Noile rezultate, publicate luni, nu sustin in mod categoric faptul ca astfel de substante ar provoca starile alergice. Pe de alta parte, s-a observat ca persoanele ce au in organism o concentratie mare de substante din clasa Diclor-fenolilor, ce se gasesc in produsele pentru dezinfectare si in unele pesticide, au alergii provocate de alimente.

„Atat poluarea mediului, cat si numarul celor afectati de alergii alimentare sunt in crestere in Statele Unite… Rezultatele acestui studiu sugereaza faptul ca aceste fenomene au legatura unul cu celalalt”, a declarat Elina Jerschow, alergolog din New York.

Unele substante din clasa Dicloro-fenolilor sunt folosite pentru dezinfectare. Insa traiul in medii prea igienizate poate amplifica reactiile organismului la factorii alergeni, deoarece distrugerea sau lipsa microbilor din organism slabesc sistemul imunitar. Altfel spus, expunerea la microbi este benefica organismului.

In Statele Unite, aproximativ 3 la suta dintre adulti si aproape 8 la suta dintre copii au alergii alimentare, dupa cum sustine purtatorul de cuvant al Colegiului American pentru Alergii, Astm si Imunologie, Clifford Bassett.

Este prea devreme pentru o concluzie finala, insa rezultatele obtinute conduc spre o noua directie de cercetare in domeniul alergiilor alimentare.

Datele au fost obtinute dupa ce s-a analizat urina a 2.200 de persoane cu varsta de cel putin 6 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *