Un membru al Federatiei Romane pentru Protectia si Controlul Animalelor spune ca patrupedele au fost ucise intre anii 2008-2009, dar Primaria neaga aceste afirmatii.caini omorati

Cativa locuitori din imediata vecinatate a Adapostului de caini fara stapani de la Feteni s-au aratat azi nemultumiti de ororile care se intampla sub ochii lor. „Aici nu se mai poate trai. Intr-o camera ii omoara cu o scandura ziua in amiaza mare, iar din cauza scherlalaiturilor nu-mi pot lasa copilul sa iasa din curte. Am vazut cum ii omora, iar in 15 pubele erau caini morti si am vazut cum ii incarca in remorca. Personalul si politia ne ameninta sa stam in case si sa nu ne intereseze ce se intampla. Pe mine m-a chemat, luni (22.02.n.r.) un politist Nicula, la sediul Politiei sa-mi zica sa-mi tin gura si sa nu ma mai apropii de gardul Adapostului”, spune Gheorghita Ganjulete. Sotul ei, Gheorghe, afirma ca este o cruzime greu de imaginat ceea ce se intampla cu animalele.

Plangeri penale impotriva Primariei

Membrii unei asociatii pentru protectia animalelor s-au sesizat si au cerut ajutorul Federatiei Romane pentru Protectia si Controlul Animalelor (FRPCA). „Nu este normal ceea ce se intampla acolo. Ar trebui sa fim lasati sa intram oricand. Avem informati ca intre 2008-2009 au fost omorati peste 2000 de caini, in conditiile in care legea nu permite eutanasierea lor decat daca medicul veterinar ii diagnosticheaza cu o boala incurabila”, a declarat Mircea Serbanoiu, membru al FRPCA. Singura solutie pentru ca animalele sa nu mai fie omorate cu cruzime ar fi ca autoritatile sa gasesca fonduri pentru sterilizarea patrupedelor. „Noi vom depune doua plangeri penale impotriva Primariei Ramnicului: una pentru infractiuni economice finanaciare si alta pentru cruzimi asupra animalelor. Cei de la Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor nu au dorit sa ne puna la dispozitie Autorizatia Sanitar – Veterinara a stabilimentului, ceea ce ma face sa cred ca aceasta nici nu exista”, a completat Serbanoiu. Primaria Ramnicului, prin purtatorul de cuvant Daniel Ionescu afirma ca nu este nimic adevarat din ceea se zvoneste. „Adapostul functioneaza in conditiile impuse de lege. Saptamanal la Primarie sunt zeci de sesizari din partea ramnicenilor care se plang ca le este teama de canii din oras care nu de putine ori i-au atacat pe ei sau pe copiii lor”.

Mirosurile de la groapa de gunoi, un calvar

Locuitorii din Feteni sunt nemultumiti ca nu s-au respectat normele privind amenagarea atat a Adapostului cat si a gropii de gunoi. Pe langa scherlalaiturile patrupedelor, mirosurile pestilentiale din zona ii fac viata localnicilor un adevarat calvar.

80 de mii de lei pentru construirea Adapostului

Adapostul pentru cainii fara stapan din Ramnicu Valcea a costat administratia locala peste 80 de mii de lei, la Feteni putand fi gazditi in jur de 30 – 40 de caini, in conditiile in care pe strazile din oras sunt, conform statisticilor intocmite de cei de la primarie, peste 2000 de maidanezi. Conform articolului 7.1 din Legea 9/2008 in Romania este interzisa eutanasierea cainilor si a altor animale, cu exceptia celor cu boli incurabile.

Pe site-ul redactiei ne-au fost trimise poze care dovedesc cum sunt macelariti caini in Adapostul de la Feteni si „stive” de patrupede, fara viata, sunt imprastiate pe zapada. Pentru ca nu vrem sa socam cu aceste imagini, am hotarat sa nu le dam publicitatii.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here