Elevii de la „Traian Lalescu” au creat obiecte originale, pe care le vand ca sa decoreze curtea scolii. Sub sloganul „Creeaza eco”, liceenii se intrec in a demonstra ca stiu sa pretuiasca natura si sa recicleze materiale biodegradabile.
Elevii si cadrele didactice de la Liceul Teoretic „Traian Lalescu” au pregatit pentru astazi cea de-a doua actiune din cadrul proiectului ” Scoli pentru un viitor verde”.
Bani pentru plante
Pauza mare a fost pentru tineri un adevarat targ de obiecte confectionate din materiale ecologice si biodegradabile. Sase clase au pregatit in pauza de 20 de minute tarabe cu cercei si obiecte de podoaba pentru colegii lor. Prin scoaterea la vanzare a obiectelor realizate de ei, liceenii incearca sa stranga bani si sa cumpere plante pentru spatiul verde din curtea liceului.
„Am muncit aproximativ o saptamana la accesoriile care le avem astazi la vanzare. Sub deviza -Si deseurile pot fi de folos- am facut cercei din bete de la inghetata. Am folosit stafide si seminte pentru coliere si bratari. A fost o experienta foarte interesanta, mai ales ca am putut sa le arat si celor de gimnaziu ca orice lucru micut poate fi refolosit”, a apus Edith Gottvald, o eleva din clasa a XI-a A.
Colt verde cu informatii
Startul proiectului a fost dat la inceputul acestei saptamani. Atunci a avut loc prima actiune, care a avut ca scop realizarea unui „colt verde”, un panou unde tinerii se pot informa despre diferite aspecte ecologice.
„Prima actiune s-a derulat la inceputul acestei saptamani. Pana in luna mai se va lucra la astfel de activitati ecologice. Sunt angrenati elevii de gimnaziu, dar si cei de liceu”, a spus Anca Badea, unul din coordonatorii proiectului.
„Omul apei”, mascota proiectului
Un elev din clasa a IX-a a avut o idee ingenioasa de a arata puterea apei si a desenat o picatura pe care a transformat-o in „Omul apei”. Bogdan Raicu a desenat o picatura de apa fortoasa, care poate face fata mizeriei, lucru exemplificat in cele opt pagini de benzi desenate pe care acesta le-a realizat. „Omul apei” a devenit mascota proiectului.
Sursa: Adevarul