Reprezentanţii oraşelor şi comunităţilor din întreaga lume s-au angajat să-şi reducă emisiile de gaze cu efect de seră
Reprezentantii oraselor si comunitatilor din intreaga lume s-au angajat sa-si reduca emisiile de gaze cu efect de sera
Reprezentantii oraselor si comunitatilor din intreaga lume s-au angajat sa-si reduca emisiile de gaze cu efect de sera

Reprezentantii oraselor si comunitatilor din intreaga lume s-au angajat sa-si reduca emisiile de gaze cu efect de sera, in cadrul luptei impotriva incalzirii globale. Declaratia a fost semnata sambata in cursul unui summit la Nantes, relateaza AFP.

„Ne angajam sa mobilizam in bugetele noastre locale finantarile necesare implementarii unor actiuni vizand scaderea nivelului emisiilor de carbon”, se subliniaza in acest document, adoptat prin aclamare de catre reprezentati ai aproximativ 20 de retele mondiale care reunesc „cvasitotalitatea” oraselor si colectivitatilor de pe cele cinci continente, potrivit organizatorilor.

Declaratia, semnata cu ocazia unui „Summit al oraselor si teritoriile privind climatul”, coincide cu publicarea de catre Grupul Interguvernamental de experti privind Evolutia Climatului (GIEC) a unui raport care anticipeaza o crestere cu pana la 4,8 grade Celsius a temperaturii medii a Terrei pana in 2100.

Semnatarii Declaratiei de la Nantes isi exprima in document „preocuparea grava fata de amenintarea la adresa vietii umane, cauzate de degradarea conditiilor de mediu la nivel mondial”, care pune „in pericol accesul durabil la apa si hrana”.

„Aceasta declaratie, care stabileste o legatura intre climat si dezvoltarea durabila, este o foaie de parcurs pentru (Confreinta ONU privind modificarile climatice de la) Paris, in 2015, un adevarat angajament de asumat din partea colectivitatilor”, a declarat senatorul francez Ronan Dantec (EELV), unul dintre organizatorii acestui summit.

Cum va fi aplicata aceasta decaratie in Romania? Intrebati pe www.protectiamediului.org/scrie-primarului-tau/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here