Romania are o noua statie de sortare a deseurilor in valoare de peste 3 milioane de Euro

Rom Waste Solutions a investit peste 3 milioane de Euro in retehnologizarea si cresterea capacitatii de procesare a statiei de sortare a deseurilor de la Dragomiresti Vale  

Rom Waste Solutions proceseaza zilnic circa 500 de tone de deseuri, peste o treime din deseurile municipale generate in Bucuresti.

“Statia dispune acum de echipamente specializate de ultima generatie, care separa materialele pe doua fractii (2D vs 3D), fiecare flux in parte fiind, mai departe, procesat cu ajutorul sortatoarelor optice. Practic, sortarea care acum se face semi-automat, cu o importanta componenta manuala, va fi complet automatizata, oamenii urmand sa fie folositi pentru controlul de calitate al fluxurilor” spune Catalin Culinescu, directorul general Rom Waste Solutions.

Investitia dubleaza gradul de recuperare a materialelor reciclabile ducand si la cresterea calitatii acestora, prin scaderea impuritatilor in materialele recuperate. Valoarea acestei faze a investitiei a fost de 3 milioane de euro, planul total de investitii fiind de aproximativ 10 milioane de euro.

Durata de implementare a primei faze de modernizare a statiei de la Dragomiresti Vale a fost de doar 4 saptamani.

La inaugurarea noii linii de sortare automata a deseurilor municipale au participat reprezentanti ai Guvernului Romaniei, ai Parlamentului Romaniei, ai Ministerului Mediului, ai Primariei Municipiului Bucuresti si ai Primariilor de Sector, ai Primariilor din Dragomiresti Vale si Chitila, precum si repezentanti ai unor asociatii profesionale din domeniul managementului deseurilor.

Prezenta la eveniment, Vice-Prim Ministru si Ministru al Mediului, doamna Gratiela Gavrilescu, a declarat ca autoritatile romane vor face totul pentru ca tintele de mediu sa fie atinse cat mai repede, in conformitate cu angajamentele asumate de tara noastra.

La randul ei, Primarul General al Capitalei, doamna Gabriela Firea, a subliniat eforturile pe care le face municipalitatea in vederea constientizarii necesitatii colectarii selective si a cresterii gradului de reciclare, subliniind ca rezolvarea problemelor de mediu nu mai suporta amanare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *