One Herastrau Park este primul complex rezidential din Bucuresti certificat ”Green Homes”, nivelul Excelent

O casa nu este doar un spatiu de locuit, ci locul unde vrei sa te simti ACASĂ. Intr-o lume in care uneori conteaza mai mult aspectul decat calitatea, One United Properties, principalul dezvoltator imobiliar specializat pe proprietati rezidentiale exclusiviste din Bucuresti, le imbina pe amandoua. Asa se face ca One Herastrau Park este in acest moment primul complex rezidential din Capitala certificat ”Green Homes”, nivelul Excelent, de Romania Green Building Council. Totodata, One United Properties a fost premiat in cadrul Forbes Green Awards pentru dezvoltarea unor proiecte imobiliare rezidentiale cu standarde ridicate de calitate si sustenabilitate, in cadrul unui eveniment ce a avut loc joi, 14 septembrie. Evenimentul a reunit cei mai influenti lideri de afaceri din Romania si a premiat companiile si organizatiile care indeplinesc sau depasesc standardele de responsabilitate sociala si de mediu.

Solutiile moderne si eco-friendly implementate, precum si preocuparea constanta pentru folosirea materialelor varfuri de gama vizeaza dezvoltarea unor proiecte de cladiri rezidentiale eficiente din punct de vedere energetic, sanatoase si durabile din punct de vedere al mediului. Printre solutiile implementate de One United Properties care se aliniaza cerintelor de certificare ”Green Homes” se numara: sortarea pentru reciclarea deseurilor generate pe santier, reducerea efectului de insula de caldura prin elemente de acoperis deschis la culoare si terase inierbate, plante perene pentru fiecare balcon in parte, optimizarea consumului de apa prin irigatii eficiente, conectate la sisteme smart de BMS, unitati sanitare eficiente cu debit redus, eliminarea poluarii luminoase prin instalarea unor lampi de iluminat exterior pe baza de LED, utilizarea de materiale de constructii sustenabile precum caramida, vata bazaltica, piatra pentru pavaje, vopsea lavabila pentru spatiile interioare cu continut redus de compusi organici volatili toxici (caparol <1 g/l comparativ cu standard 30 g/l), educatie pentru ocupanti in perioada de operare in ceea ce priveste solutiile de operare sustenabila a cladirii (eficienta energetica, sortare deseuri, compost etc) si altele.

Steven Borncamp, Presedinte fondator & consilier Romania Green Building Council:

„Recunoastem si apreciem contributia investitorului imobiliar One United Properties la misiunea organizatiei noastre in Romania. Compania s-a angajat sa construiasca proiecte la un standard de calitate si sustenabilitate care depaseste cu mult abordarea industriei locale. In prezent, toate proiectele de cladiri rezidentiale ale One United Properties sunt construite pentru a satisface sau depasi cerintele de certificare ”Green Homes by Romania Green Building Council” pentru performanta de mediu. Leadershipul demonstrat de One United Properties a fost si va fi o forta puternica in promovarea unei directii pozitive a performantei de mediu pentru sectorul constructiilor locale si in domeniul imobiliar.”

Beatrice Dumitrascu, Sales Manager One United Properties:

„Suntem bucurosi sa anuntam ca One United Properties are in acest moment unicul complex rezidential din Bucuresti certificate ”Green Homes”. Pentru noi este o onoare, dar si o confirmare a preocuparii continue pe care o avem pentru cladiri eficiente, sanatoase, durabile. Acestea ofera o multitudine de beneficii, de la reduceri la facturile lunare prin economii semnificative de energie si apa, de la sanatate si bunastare prin expunerea minima la materiale toxice si implicit reducerea riscului de imbolnavire, pana la conditii ipotecare mai avantajoase comparativ cu cele standard si posibilitatea obtinerii unui pret mai mare la revanzare. Ne dorim sa promovam in continuare aceste valori prin toate proiectele pe care le dezvoltam si sa incurajam totodata un model de bune practici la nivel national.”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *