Central District, un ansamblu rezidential „invadat” de spatii verzi

În căutările noastre de locuințe mai bune și mai performante, am ajuns la ansamblul rezidențial Central District din București, la recomandarea România Green Building Council. Elena Rastei, coordonatorul certificării GREEN HOMES pentru Forty Management, ne-a prezentat proiectul ca fiind un model de bune practici în sectorul rezidențial: „Certificări precum GREEN HOMES/LEED/BREEAM și altele similare evaluează…

Citește mai departe

One Herastrau Park este primul complex rezidential din Bucuresti certificat ”Green Homes”, nivelul Excelent

O casa nu este doar un spatiu de locuit, ci locul unde vrei sa te simti ACASĂ. Intr-o lume in care uneori conteaza mai mult aspectul decat calitatea, One United Properties, principalul dezvoltator imobiliar specializat pe proprietati rezidentiale exclusiviste din Bucuresti, le imbina pe amandoua. Asa se face ca One Herastrau Park este in acest…

Citește mai departe
Utilizarea Energiei Geotermale in Agricultura – potential semnificativ de dezvoltare prin reducerea majora a costurilor energetice

Utilizarea Energiei Geotermale in Agricultura – potential semnificativ de dezvoltare prin reducerea majora a costurilor energetice

In Europa au fost implementate cu succes o serie de centrale electrice geotermale, cat si aplicatii in cascada pe baza energiei termice adiacente, precum incalzirea serelor, uscarea produselor agricole (cereale, fructe si legume), irigatii cu apa calda, piscicultura, etc. SIFEE NEW ENERGY SRL este o companie romaneasca de inginerie, cu capital integral privat, care este…

Citește mai departe

Unul dintre cele mai importante proiecte de Mediu derulate in judetul Iasi se incheie astazi

La finalul proiectului, specialistii Agentiei de Protectie a Mediului vor prezenta elevilor importanta ariilor protejate Proiectul derulat de Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Iasi cu ocazia Zilei Mondiale a Zonelor Umede se incheie astazi. La ora 11:00, va avea loc unseminar tematic la Liceul Tehnologic Gropnita, unde APM va prezenta elevilor de gimnaziu si liceu…

Citește mai departe
Cele mai mari dezastre ecologice, cauzate de om

    Cele mai mari dezastre ecologice, cauzate de om

    Cele mai grave dezastre ecologice s-au produs din cauza omului. Cei de la Historia si-au propus sa faca topul celor mai groaznice dezastre, care au zdrunciunat echilibrul si supravietuirea planetei. 1.Cel mai infiorator dezastru nuclear din istorie, cauzat de o centrala. Pe 26 aprilie 1986 unul dintre reactoarele centralei de la Cernobil din Ucraina a…

    Citește mai departe
    Reteaua de economie ecologica si durabila in Europa

    Pompele solare de apa in agricultura – un moft sau un factor economic

    Apa in general si irigatiile in particular sunt un subiect de actualitate. Luand in considerare deficientele sistemului actual de irigatii, pompele de apa solare pot fi o solutie fiabila la problemele cu care se confrunta agricultorii. Deasemenea folosirea pompelor de apa solare nu este limitata la irigatii ci pot fi utilizate si in zootehnie, piscicultura,…

    Citește mai departe

    Cancer pulmonar si pietre la ficat si la rinichi de la poluarea de la Moldova Noua

    Tara arunca tara intr-un proces international – Ceea ce n-au vazut guvernele Romaniei, au vazut strainii. Comisia Europeana introduce o actiune in justitie impotriva Romaniei pentru nerespectarea legislatiei UE privind deseurile miniere si anume, deseurile provenite din extractia, tratarea si stocarea resurselor minerale, precum si din exploatarea carierelor. Cazul se refera la iazul Bosneag, un…

    Citește mai departe
    Avertismentul climatologilor: Zilele de iarn? grea vor deveni din ce în ce mai rare

    Avertismentul climatologilor: Zilele de iarna grea vor deveni din ce in ce mai rare

    Iernile grele, asa cum le cunosc romanii, vor deveni o amintire. Incalzirea globala, spun climatologii, va face ca zilele din sezonul rece cu temperaturi mai mici sau egale cu 0 grade Celsius sa fie adevarate raritati. Clima temperat-continentala din Romania isi va schimba consistent parametrii, sustin specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie (ANM). In…

    Citește mai departe
    Biblioteca Jude?ean? din Craiova marcheaz? "Ziua mondial? pentru combaterea de?ertific?rii"

    Biblioteca Judeteana din Craiova marcheaza „Ziua mondiala pentru combaterea desertificarii”

    Biblioteca Judeteana „Alexandru si Aristia Aman”, marcheaza marti,17 iunie, „Ziua mondiala pentru combaterea desertificarii”, in cadrul proiectului „Impreuna pentru un mediu mai curat”, alaturi de Agentia pentru Protectia Mediului Craiova. 06/16/2014, 16:20 Cu acest prilej este organizata o actiune de informare in afara bibliotecii. Elevii de la Colegiul National „Carol I” inscrisi in proiect, insotiti…

    Citește mai departe
    Premier? la RoEnergy: Cursuri gratuite pentru agricultorii interesa?i s?-?i produc?, în regie proprie, curent electric

    Premiera la RoEnergy: Cursuri gratuite pentru agricultorii interesati sa-si produca, in regie proprie, curent electric

    A IV-a editie a Targului International RoEnergy Bucuresti de la ROMAERO, din 11-13 iunie 2014, ofera cursuri gratuite pentru agricultorii interesati sa afle detalii despre cum se poate produce energie electrica prin instalarea de panouri fotovoltaice pe acoperisurile constructiilor dintr-o ferma. Cursurile, de tip workshop (cu intrebari-raspunsuri pe teme practice), vor fi predate de catre…

    Citește mai departe
    Ministrul Mediului: Apa, ca şi pădurea, reprezintă securitatea unei ţări

    Doina Pana: ” La nivel global se manifesta deja o acuta criza a apei”

    Doina Pana, ministru delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura a participat astazi, 20 martie 2014, la un eveniment organizat de catre Administratia Nationala Apele Romane. Intalnirea a avut loc la sediul Asociatiei Inginerilor din Romania, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei. Evenimentul a reunit oameni de stiinta, ingineri, profesori din domeniul hidrotehnic, specialisti din domeniul…

    Citește mai departe

    Gradul de amenajare al potentialul hidroenergetic – 50% din resursa hidroenergetica a Romaniei

    Administratia Nationala „Apele Romane” celebreaza Ziua Mondiala a Apei, pentru a aduce aminte tuturor cetatenilor importanta deosebita pe care o are apa in existenta, conservarea si dezvoltarea tuturor organismelor vii. „Una din solutiile care si-au dovedit eficienta din punct de vedere tehnic si financiar este realizarea unor noi acumulari complexe prin care sa se faca …

    Citește mai departe

    Mai multi militanti impotriva exploatarii gazelor de sist lanseaza o initiativa legislativa ce ar interzice exploatarea gazelor de sist prin fracturare hidraulica.

    Mai multi militanti impotriva exploatarii gazelor de sist, unii membri in ONG-uri, altii nu, initiaza un demers legislativ care are drept scop interzicerea exploatarii gazelor de sist prin metoda fracturarii hidraulice pe orizontala (fracking – eng.). Initiativa legislativa pornita din Bihor va avea nevoie de 100.000 de semnaturi de la cetateni cu drept de vot,…

    Citește mai departe

    Noul Program National de Dezvoltare Rurala (PNDR) va avea fonduri substantiale pentru mediu

    Potrivit unui comunicat oficial de presa, subpachetul de masuri de mediu si clima din cadrul pachetului financiar alocat viitorului Program National de Dezvoltare Rurala (PNDR) ar urma sa beneficieze de o suma totala de 2.260,3992 milioane euro. „Noul PNDR va avea 13 masuri si un disponibil 8.015,6000 milioane euro prin FEADR. Subpachetul in cauza contine…

    Citește mai departe
    Tulcea: Proiect pentru promovarea tehnologiilor ecologice de tratare a apelor uzate

    Tulcea: Proiect pentru promovarea tehnologiilor ecologice de tratare a apelor uzate

    Cercetare-Dezvoltare Delta Dunarii (INCDDD) a inceput un studiu pentru a identifica localitatile din Romania care din cauza numarului mic de locuitori nu pot primi fonduri europene pentru dezvoltarea unor sisteme de tratare a apelor uzate, dar care pot beneficia de tehnologii prietenoase cu mediul de tratare a acestora. Managerul proiectului WASTEnet, cercetatorul INCDDD Jenica Hanganu,…

    Citește mai departe
    Cartea Alba a Agriculturii – 29 de propuneri pentru o agricultura moderna si durabila

    Cartea Alba a Agriculturii – 29 de propuneri pentru o agricultura moderna si durabila

    Camera Franceza de Comert si Industrie din Romania (CCIFER),  Ambasada Frantei in Romania si Sectia romana a Consilierilor pentru Comert Exterior ai Frantei au prezentat , la sfarsitul lunii octombrie, un set de 29 propuneri , reunite in Cartea Alba a Agriculturii.  Aceasta este rezultatul unui dialog public-privat si  doreste sa contribuie la dezvoltarea unei agriculturi…

    Citește mai departe

    Proiectul Rosia Montana inclus in programul national de investitii

    Guvernul isi propune sa atraga pana la sfarsitul anului investitii de “minimum 10 miliarde euro” in energie, resurse minerale, agricultura, industrie si infrastructura, conform planului national lansat ieri de Guvern. Executivul mizeaza pe crearea a cel putin 50.000 de locuri de munca, din realizarea investitiilor propuse. Este un plan foarte ambitios avand in vedere ca,…

    Citește mai departe

    Solurile Romaniei permit dezvoltarea produselor bio si agriculturii ecologice

    Agricultura din Romania are la dispozitie mai multe fonduri europene decat alte sectoare chiar daca a avut cel mai mic buget din ultimii 23 de ani, a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, intr-o conferinta de profil. „Avem mult mai multe fonduri europene pe agricultura in perioada 2007-2013 decat celelalte ministere, chiar daca…

    Citește mai departe
    Isteria OMG-urilor – avem motive s? ne temem de organismele modificate genetic?

    Generatia modificata genetic. Mina de aur pentru agricultura sau pericol de cancer?

    Organismele modificate genetic (OMG) dauneaza grav sanatatii, potrivit activistilor care militeaza pentru interzicerea cultivarii acestora in Romania. Reprezentantii unor patronate din agricultura sustin insa ca oricum consumam in fiecare zi produse care contin, de exemplu, soia modificata genetic, numai ca aceasta nu mai este produsa pe plan local, ci importata din America. Sunt OMG-urile un…

    Citește mai departe
    275 de hectare de teren, pregatite pentru impadurire in judetul Constanta

    275 de hectare de teren, pregatite pentru impadurire in judetul Constanta

    Defrisarea facuta de comunisti pentru a spori suprafata agricola, schimbarea permanenta a climei si devalizarea sistemelor de irigatii sunt cateva din motivele pentru care judetul Constanta a fost la un pas de desertificare. Aceste probleme au fost semnalate inca din anul 2004 de presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu. El i-a avertizat pe reprezentantii Ministerului…

    Citește mai departe
    Proiectul Canalului Siret - B?r?gan merge bine ... pe hârtie

    Proiectul Canalului Siret – Baragan merge bine … pe hartie

    Guvernul a discutat despre necesitatea finantarii unor proiecte de protectia mediului in zonele limitrofe Dupa ani de tergiversare, a fost nevoie de o criza economica pentru ca politicienii sa recunoasca importanta canalului Siret-Baragan, o constructie magistrala proiectata sa traverseze si Buzaul, care ar putea insemna salvarea agriculturii locale. Sumele pentru construirea canalului sunt imense si…

    Citește mai departe
    Demersurile pentru aria protejat? Trivale din Pite?ti mai dureaz? aproape 3 s?pt?mâni

    Demersurile pentru aria protejata Trivale din Pitesti mai dureaza aproape 3 saptamani

    Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, a anuntat ca demersurile pentru declararea padurii Trivale drept arie protejata vor mai dura 3 saptamani Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, a fost sambata la Pitesti, ocazie cu care a sustinut si o conferinta de presa legata de negocierile de la Comisia Europeana privind fondurile pentru perioada 2014 – 2020. Ministrul s-a…

    Citește mai departe
    Iriga?ii ?i ecologie: Facilit??i mici fa?? de nevoi

    Fermierii care detin terenuri in apropierea canalelor de irigatii vor plati o taxa

    Guvernul Romaniei pregateste o noua surpriza agricultorilor. Taxa pentru imbunatatiri funciare. Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a intocmit deja normele metodologice privind modul de calcul si de colectare dar si termenele de plata aferente tarifului de imbunatatiri funciare. Fermierii care detin terenuri in apropierea canalelor de irigatii vor plati o taxa in functie de suprafata…

    Citește mai departe

    Romania nu va avea probleme in aplicarea masurilor de „inverzire” propuse in noua Politica Agricola Comuna (PAC)

    Romania nu va avea probleme in aplicarea masurilor de „inverzire” propuse in noua Politica Agricola Comuna (PAC) pentru ca detine deja zone de interes ecologic, care vor putea fi eligibile la plata, incepand cu 2014, a declarat, luni seara, la Bruxelles, comisarul european Dacian Ciolos. „Cred ca in Romania nu o sa fie o problema…

    Citește mai departe

    Sudul Romaniei se transforma in desert

    Zona manoasa inainte de 1989, „Sahara Olteniei” se lupta cu expansiunea nisipului. Cauza: dupa Revolutie, a inceput jaful. Localnicii au distrus sistemele de irigatii si au pus la pamant paduri intregi. Numai in Dolj sunt peste 100.000 de hectare in curs de aridizare, zona cunoscuta, istoric, drept „Sahara Olteniei” – un triunghi, pe harta, intre…

    Citește mai departe
    Iriga?ii ?i ecologie: Facilit??i mici fa?? de nevoi

    MADR a mers in Portugalia pentru a vizita primul proiect pe irigatii cu fonduri UE

    In perioada 23-25 octombrie 2012 o delegatie a Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale condusa de secretarul de stat Daniel Botanoiu a participat la o vizita oficiala de lucru in Portugalia organizata in urma discutiilor purtate cu Ministrul Agriculturii, Marii, Mediului si Planificarii Teritoriale din aceasta tara. Scopul vizitei a fost acela de a dezbate mai…

    Citește mai departe

    Aproape jumatate de milion de hectare sunt afectate de desertificare

    Directorul Institutului de Cercetari pentru Pedologie si Agrochimie, dr. Mihail Dumitru, spune ca 400.000 de hectare din suprafata agricola a Romaniei sunt afectate de fenomenul desertificarii. Jumatate din aceasta suprafata se regaseste in Oltenia. „Oltenia este deja desert. Atata vreme cat sistemul de irigatii nu functioneaza, iar ritmul de infiintare a perdelelor de protectie este…

    Citește mai departe