Eforturi sustinute pentru protejarea padurilor in Dolj

0
509
Eforturi sus?inute pentru protejarea padurilor in Dolj
Eforturi susţinute pentru protejarea padurilor in Dolj
Eforturi sustinute pentru protejarea padurilor in Dolj
Eforturi sustinute pentru protejarea padurilor in Dolj

In perioada 25 ianuarie – 25 februarie a.c., Serviciul de Ordine Publica din cadrul IPJ Dolj, in cooperare cu politisti de la Sectiile de Politie Rurala 3 Bucovat, 6 Giubega, 10 Poiana Mare si 12 Daneti si impreuna cu reprezentanti ai Directiei Silvice Dolj, au organizat si executat mai multe actiuni, in cadrul unui plan de masuri aprobat de conducerea IPJ Dolj, avand ca principal scop prevenirea, depistarea si ocmbaterea faptelor de taieri ilegale si sustragere de material lemnos care incalca prevederile Codului Silvic.

La aceste activitati au fost angrenati nu mai putin de 103 politisti de la formatiunile de ordine publica si 30 de reprezentanti ai Directiei Silvice, care au participat la 26 de actiuni si controale punctuale, in cadrul carora au oprit pentru control 511 autovehicule si vehicule de transport si atelaje cu tractiune animala si au legitimat 694 de persoane pentru stabilirea provenientei materialului lemnos pe care il detineau.
Cu ocazia acestor activitati politistii au constatat comiterea a sase infractiuni pentru care s-au intocmit dosare penale, precum si un numar de 37 de fapte de natura contraventionala, pentru sanctionarea carora au fost aplicate amenzi in suma totala de 22.550 lei.
Totodata, a fost confiscata cantitatea de 13,86 m3 material lemnos de esente diferite, valoarea de piata a acestei cantitati fiind de 27.720 lei.
Exemple:
1. In data de 25.01.2013, lucratorii Postului de Politie Radovan l-au depistat pe S.F., de 17 ani, din comuna Radovan, Dolj, care, la sfarsitul lunii decembrie 2012 a taiat si sustras din padurea OS Perisor, de pe raza comunei Radovan, 16 arbori, esenta cer si garnita, in volum de 2,567 mc material lemnos. Celui in cauza i s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor prevazute si pedepsite de art.108 si art.110 din Legea 46/2008, urmand ca la definitivarea cercetarilor sa se propuna solutie legala prin Parchetul de pe langa Judecatoria Bailesti.
2. In ziua de 27.01.2013 lucratorii Sectiei 12 Politie Daneti l-au depistat in flagrant pe S.PETRISOR, de 55 ani, din comuna Celaru, sat Marotinu de Sus, Dolj, care a taiat si sustras ilegal 31 arbori esenta salcam din padurea din  comuna Celaru.
Celui in cauza i s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor prevazute si pedepsite de art.108 si art.110 din Legea 46/2008, urmand ca la definitivarea cercetarilor sa se propuna solutie legala.
3. Au fost identificati S.CIPRIAN, 23 de ani, C.CATALIN, 22 de ani, T.CLAUDIU, de 18 ani si D.MARCEL, 22 de ani, toti din comuna Piscu Vechi, Dolj, care in noaptea de 03/04.02.2013 au taiat si au sustras, din padurea O.S. Poiana Mare de pe raza comunei Piscu Vechi, un numar de 12 arbori esenta salcam cu diametre cuprinse intre 24 si 42 cm.
Celor  in cauza i s-a intocmit dosar de cercetare penala pentru savarsirea infractiunilor prevazute si pedepsite de art. 108 si art. 110 din Legea 46/2008.

Persoane condamnate – dupa gratii

In data de 26.02.2013, politistii Sectiei 13 Politie Rurala Segarcea impreuna cu lucratori din cadrul Postului de politie Gangiova, au organizat si executat o actiune pe linie de urmariti si mandate in comuna Gangiova, ocazie cu care l-au prins si incarcerat in CRAP Dolj, pe CĂLINA SILVIU, de 19 ani, din comuna Gangiova, care are de executat 1 an si 6 luni de inchisoare, pentru savarsirea  infractiunii de furt calificat, conform mandatului de executare a pedepsei cu inchisoarea emis de Judecatoria Segarcea.

In data de 26.02.2013, in baza datelor si informatiilor obtinute a fost organizata si executata o actiune pe linie de urmariti, ocazie cu care a fost identificata CURTE LEANA, 34 de ani, din Craiova, pe numele careia Judecatoria Craiova a emis mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea, din care rezulta ca are de executat pedeapsa privativa de libertate de 6 ani, pentru savarsirea infractiunii de furt calificat in forma continuata. Aceasta a fost introdusa in CRAP Dolj.

Infractori la 15 ani

Politistii Sectiei 2 Politie Craiova au definitivat cercetarile pe care le efectueaza in doua dosare penale privind furturi din locuinte, in urma unei actiuni organizate in cartierele Romanesti, Facai si Popoveni fiind identificati M.G., zis „Nanica”, R.C., zis „Papi” si M.C., zis „Ustalo”, toti de 15 ani, nescolarizati, din Craiova.
In urma cercetarilor efectuate s-a stabilit ca in noaptea de 24/25.01.2013, M.G. si R.C., au patruns in curtea partii vatamate O.IONEL, de unde au sustras 60 bare conice in lungime de 1,40 metri si mai multe tevi metalice in valoare de 500 lei, prejudiciul fiind recuperat in totalitate si predat partii vatamate.
In noaptea de 01/02.02.2013, R.C. si M.C. au patruns in curtea partii vatamate M.CRISTINA, din Craiova, de unde au sustras 10 gaini, in valoare de 400 lei, prejudiciu ce nu a fost recuperat. Cercetarile continua cu autorii in stare de libertate urmand a fi examinati in vederea stabilirii intregii activitati infractionale si a discernamantului.

Prinsi la furat, pe camp

In data de 26.02.2013, ora 13.00, politisti din cadrul Postului de Politie Mirsani, in baza unei informatii, i-au depistat in flagrant pe I.LIVIU, 37 de ani, M.STEFAN, 45 de ani, O.FLORIN, 22 de ani si D.ALIN, 27 de ani, toti din comuna Rojiste, Dolj, in timp ce sustrageau un numar de patru hidranti de irigatii de pe reteaua Timburesti – Mirsani.
Impotriva celor patru se efectueaza cercetari sub aspectul savirsiri infractiunii de furt calificat, iar hidrantii recuperati urmeaza a fi predati catre ANIF Dolj.

Dosare penale la regimul circulatiei pe drumurile publice

In data de 26.02.2013, ora 16.50, pe strada Fratii Golesti din Craiova, politisti din cadrul Biroului Rutier Craiova, l-au depistat pe C.FLORIN, 55 de ani, din comuna Rojiste, in timp ce conducea un autoturism avand permisul de conducere retinut. S-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii prevazute de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice avand permisul de conducere in stare de retinere.

In data de 26.02.2013, ora 20.30, in timp ce D.IULIAN, 36 de ani, din comuna Simnicu de Sus, Dolj, conducea un autovehicul pe DN6B, nu a adaptat viteza la conditiile de drum (carosabil umed), a patruns pe contrasens, parasind partea carosabila si a intrat in coliziune cu un autovehicul stationat in dreptul unui imobi. In urma accidentului au rezultat doar pagube materiale.
Fiind testat, lui D.IULIAN i s-a stabilit o concentratie de 0,59 mg/l alcool pur in aerul expirat fiindu-i intocmit dosar penal pentru conducere a unui autovehicul in timp ce se afla sub influenta bauturilor alcoolice.

Politistii din Pielesti au identificat doi hoti in urma unor perchezitii efectuate in judetul Valcea
In data de 26.02.2013, in urma unor informatii obtinute in urma investigatiilor efectuate intr-un dosar penal aflat in lucru, au fost solicitate si obtinute doua autorizatii de perchezitie, in baza carora politistii Sectiei 5 Politie Rurala Pielesti si Postului de Politie Bulzesti, sprijiniti de lucratori din cadrul Politiei Oras Balcesti, au efectuat doua perchezitii domiciliare la locuintele numitilor S.CONSTANTIN si S.AURICĂ, ambii din oras Balcesti, sat Gorunesti.
In timpul efectuarii perchezitiilor au fost descoperite, identificate si ridicate un motofierastrau la locuinta primului si un telefon mobil la locuinta celui de-al doilea, bunuri ce au fost sustrase in noaptea de 25/26.10.2012 dintr-o anexa apartinand partii vatamate S.MITICĂ din comuna Bulzesti, fapta ramasa in evidente cu „autori necunoscuti”.
In urma cercetarii celor doi suspecti s-a stabilit ca autorii furtului sunt S.CONSTANTIN, 32 de ani si S.G.M., de 16 ani, aflat in abandon scolar, ambii din oras Balcesti, judetul Vilcea.
Prejudiciul de 1000 lei a fost recuperat in totalitate si restituit partii vatamate. Cercetarile continua cu cei doi autori in stare de libertate, pentru stabilirea intregii activitati infractionale.

Actiuni ale politiei rutiere

In cursul zilei de ieri politistii Serviciului Rutier si cei de la Biroul Rutier Craiova au organizat si executat o actiune pe linia legalitatii transportului rutier de marfuri si persoane pe drumurile nationale din judet si pentru prevenirea accidentelor cauzate de neacordarea de prioritate pietonilor angajati regulamentar in traversarea strazii.
Cu aceasta ocazie, politistii au constatat 60 de abateri de natura contraventionala, pentru care au aplicat amenzi care au insumat 4830 lei, fiind retinute 4 permise de conducere si un certificat de inmatriculare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.