Soarele este „complice” in procesul incalzirii globale

Desi nu este principalul vinovat pentru schimbarile climei din ultimii ani, Soarele are si el contributia lui, pentru ca isi schimba polaritatea campului magnetic si trimite spre Terra radiatii suplimentare

Prima furtuna magnetica provocata de Soare urmarita sistematic de pamanteni a fost cea din august-septembrie 1859, cand „New York Times” nota cu uimire: „Furtuna geomagnetica este cel mai mare eveniment al acestui secol.

Biciul Soarelui a ajuns pana la noi si a determinat aparitia a doua aurore boreale, una pe 28 august, iar cea de-a doua in noaptea dintre 1 si 2 septembrie. Cerul s-a luminat in rosu pe timpul noptii, iar animalele s-au adapostit speriate, ca inainte de furtuna”.

Pe masura ce anii au trecut, savantii au descoperit ca furtunile solare ce au loc cu ocazia schimbarii polaritatii magnetice provoaca intreruperi ale telegrafului, radioului si telefoniei. Prin anul 1972, furtunile solare erau atat de „populare” incat chiar si oamenii fara pregatire tehnica stiau ca, o data la 11 ani, Soarele isi schimba polii magnetici si trimite spre Pamant radiatii suplimentare.

Iata ce nota „New York Times”, pe 2 august 1972:

„Astronomii au observat ieri trei explozii solare gigantice in regiunea 331, care au durat in total 15 ore. Sonda Pioneer 9 a detectat prima unda de soc si a inregistrat o schimbare a vitezei vantului solar de la 350 la 585 de kilometri pe secunda. Specialistii spun ca pe 4 august, pe Terra, se vor inregistra furtuni si vor avea loc importante perturbari ale climei.

Deja compania AT&T a raportat o crestere de 60 de volti a tensiunii din cablul coaxial de telefonie dintre Chicago si Nebraska”. Si atunci, de ce spun astazi oamenii ca Soarele n-are nicio legatura cu schimbarea climei?

Citeste articolul Soarele este „complice” in procesul incalzirii globale integral in Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *