Romania poate exporta certificate de aer curat

  0
  408

  Dumitra Mereuta, director in Ministerul Mediului, spune ca tara noastra ar putea vinde dreptul de poluare

  Ministerul Mediului intentioneaza o prima tranzactie cu disponibilul de aer curat impreuna cu guvernul olandez, spune Dumitra Mereuta, director Schimbari Climatice in Ministerul Mediului

  Adevarul: Ce facem concret pentru atingerea celor trei „20”?

  Dumitra Mereuta: Toate cele trei tinte, reducerea cu 20% a emisiilor de CO2, cresterea cu 20% a energiei provenind din surse regenerabile si cresterea cu 20% a eficientei energetice, trebuie sa fie atinse pana in 2020. Asta in cazul in care nu se ajunge la un nou acord international, sub prevederile celui de la Kyoto. Toate sunt legate intre ele.

  Principala activitate responsabila de cresterea emisiilor de gaze cu efect de sera este aceea legata de activitatea energetica in general – tot ce inseamna arderea combustibililor fosili pentru producere de energie electrica, termica sau pentru procesele industriale. Tot aici intra si transporturile. Reducerea gazelor cu efect de sera inseamna sa se schimbe ceva in tehnologii. Unde ne aflam noi?

  Romania are potential in ceea ce inseamna surse regenerabile de energie. Trebuie gasite mecanismele care sa sprijine promovarea investitiilor in aceste surse si e nevoie sa existe o garantie pentru recuperarea lor. Aici avem deocamdata o problema a acceptarii contractelor pe termen lung in preluarea energiei verzi in sistem. Lipsesc strategiile.

  Citeste articolul Romania poate exporta certificate de aer curat integral in Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.