Sunt alimentele bio mai sanatoase?

Micii producatori de alimente bio din Romania contrazic concluziile Agentiei de Standarde Alimentare, potrivit carora hrana ecologica nu este mai sanatoasa decat cea conventionala.alimente bio

„Cumparatorii produselor ecologice tind sa faca o alegere etica pentru protectia mediului si, in acelasi timp, impotriva chimicalelor, a pesticidelor, a organismelor modificate genetic, a tratamentului abuziv fata de animale, a fermelor corporatiste industriale, a distrugerii economiei rurale si a declinului practicilor agricole traditionale”, spun reprezentantii asociatiei Eco Ruralis.

Acestia precizeaza ca oamenii care aleg sa cumpere alimente ecologice nu fac asta doar pentru continutul lor nutritiv.

„Mai multa atentie comunitatilor rurale”

Fermierii sustin ca, in afara conceptului de agricultura ecologica, trebuie acordata mai multa atentie beneficiilor practicilor agricole prietenoase cu mediul si comunitatilor rurale.

„Agricultura definita de standardele Uniunii Europene drept -ecologica/organica/bio- este un punct de plecare foarte bun pentru promovarea sistemelor agricole care functioneaza in armonie cu natura si cu economia rurala”, spun producatorii.

„Raportul nu este consistent”

Agentia de Standarde Alimentare din Marea Britanie a publicat recent un raport potrivit caruia hrana ecologica nu este mai sanatoasa decat cea conventionala.

„La o analiza mai detaliata a raportului am remarcat lipsa de consistenta a acestuia, in contextul in care au existat schimbari de conceptie asupra hranei sanatoase in ultimii 50 de ani”, mai spun reprezentantii Eco Ruralis.

Agricultura ecologica este un domeniu aflat in crestere in Romania, atat in randul producatorilor, cat si al consumatorilor. Prin dezvoltarea unei piete functionale de produse ecologice se incurajeaza capacitatea agriculturii locale si a micilor producatori, protectia mediului si sanatatea consumatorilor, potrivit fermie-rilor bio.

„Oamenii care aleg sa cumpere alimente ecologice nu fac asta doar pentru continutul lor nutritiv.” Luiza Boldizsar presedinte Eco Ruralis.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *