Adoptii CainiCriza financiara a lovit pe toata lumea.
caini comunitari
De restrictiile economice nu au fost feriti nici cainii comunitari din adaposturile organizatiilor nonguvernamentale. Fundatia Brigite Bardot a oprit sponsorizarile pe care le facea la adaposturile de caini din Romania. Motivul invocat a fost criza financiara si faptul ca in unele adaposturi mancarea pe care fundatia o platea nu ajungea la patrupede, ci era vanduta.

Cateva mii de caini din toata tara ar putea ajunge in strada sau ar putea fi eutanasiati. 22 de adaposturi pentru cainii comunitari au ramas fara sponsorizarea Fundatiei Brigite Bardot.

Singura solutie pentru ca animalele sa nu ajunga in strada este gasirea unor sponsori care sa finanteze adaposturile.

Fundatia Brigite Bardot platea lunar aproximativ trei mii de euro pentru fiecare adapost de caini comunitari. Cele 22 de adaposturi primeau mancare si medicamente pentru animale. Sprijinul financiar venit de la Birgite Bardot asigura cea mai mare parte din hrana patrupedelor aflate in adapost.

Sursa: Realitatea TV

5 COMENTARII

  1. Acum,in criza financiara este nepotrivita solicitarea sub forma de apel-indemn,ca fiecare dintre noi sa doneze o suma dupa posibilitati, cu scop caritabil! Daca rasfoim impreuna evenimentele trecute,nescrise sau prea putin scrise,despre atitudinile si comportamentul cetatenilor fata de animalele abandonate pe domeniul public, vom afla a nu stiu cata-oara,ca in fapt,nu ne-am implicat decat intr-o masura nesemnificativa. de ce?! Brigite Bardot si nu noi! Avem obligatia de a fi prieteni, cu aceste animale,fiindca asa este porunca Lui Dumnezeu:sa stapanim creatia si sa Traim in Armonie cu aceasta!Primim mereu”lectii de omenie”de la aceste fiinte.Singura lor speranta,ramanem tot noi oamenii! Si totusi, mai sper la un viitor cat de cat, bun si pentru animalele abandonate.Incercam impreuna?

  2. Cel mai sanatos ar fi sa incerce responsabilii acestor adaposturi sa supravietuiasca pe „cot propriu”. Nici nu va puteti imagina ce cantitati enorme de mincare se arunca de pe la restaurante, fast food, etc. In ceea ce priveste medicamentele, cautati niste veterinari mai zoofili, sau… homeopatie ptr. animale ( ieftin si cu rezultate super). Si bineinteles la loc de frunte sta voluntariatul. Nimic nu este imposibil.

  3. Politia animalelor! O veste foarte buna!am aflat-o din Libertatea printr-un articol ;faptul ca in sectorul 1 exista deja politia animalelor.Aceste persoane angajate sunt prezentate,inclusiv foto.Iata! ceea ce noi iubitorii de animale ,doream si ceream insistent spre binele animalelor abandonate aflate in pericole, si implicit spre binele cetatenilor S-A IMPLINIT! adevarat,deocamdata numai intr-un singur sector,dar pas-de-pas initiativa se va extinde.Privind in asamblu actiunile acestea pozitive,diploma de merit nu apartine cuiva anume!Totul a decurs de la sine,chiar daca s-a infaptuit cu intarziere,fiindca RO este o tara europeana si voit sau nevoit,trebuia sa se alinieze tuturor tarilor din UE si din punctul de vedere al protectiei animalelor,al prevenirii actelor de cruzime asupra animalelor,respectandu-se astfel Legile de protectie! Pur si simplu a venit,in sfarsit timpul sa se implineasca.Privind foto-imaginile politistilor protectori,ma intrebam daca cumva au fost angajatii,celor doua adaposturi;T.Pallady si Chiajna.Nu de alta dar lupul isi schimba numai parul iar naravul,BA! Politistii vor fi protectori si pentru cetateni,aparandu-i de eventualele agresiuni ale cainilor. Activitatea politistilor in principal, va consta desigur, in directia de a SALVA din primejdii,toate animalele chinuite de catre oameni.Asadar,in totii anii trecuti timp in care o lupta continua pro-si contra-animalelor fara stapan,a macinat linistea comunitatii,se pare ca luptei,ii incepe sfarsitul.Poate,AM CONSTIENTIZAT noi toti,faptul ca asa numitul” program de eutanasie in masa”este un ESEC,iar „eliminarea cainilor prin „eutanasie”!? si acte de cruzime-barbarisme”nu a dat rezultate benefice,programele in sine fiind ineficiente si costisitoare! Deci,se vor constata cotraventii,se vor aplica sanctiuni!Asa poate,se va trezi si se va dezvolta CONSTIINTA CIVICA A FIECARUI CETATEAN!( de fapt DUMNEZEU NE-A LUMINAT)!

  4. Buna ziua,
    In Bucuresti sector 2 in parcul Tei( de pe Bdul. Bulevardul Lacul tei,
    langa facultatea de constructii). Aici exista loc special pentru
    oamenii ce isi scot cainele la plimbare. Insa sunt aprox 20 caini
    vagabonzi care sar la copii,batrani. Am rugamintea ca acestia sa fie
    luati incepand de maine 26.02.2008. Si astazi am avut probleme cu
    acestia , au sarit la copilul meu si la mine.

    Este inadmisibil ca intr-un parc asa de frumos intr=o zona foarte
    buna sa existe asa un haos si sa fim atacati de caini vagabonzi
    stransi intr-un parc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here