Primaria din Cluj-Napoca vrea sa achizitioneze un sistem de fotocelule pentru preincalzirea apei

0
400

Primaria Cluj-Napoca isi propune achizitionarea, din fonduri europene, a unui sistem de preincalzire cu fotocelule a apei menajere distribuite de Regia Autonoma de Termoficare Cluj-Napoca.
sistem de fotocelule pentru preincalzirea apei
Primarul interimar al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a declarat duminica, in cadrul unei conferinte de presa, ca sistemul se doreste a fi montat pe cele 76 de centrale ale RAT Cluj-Napoca, iar costurile vor fi estimate printr-un studiu de fezabilitate, in cel mai scurt timp. „Consider ca energiile alternative, energiile verzi, reprezinta solutia, mai ales ca pentru aceste solutii sunt foarte multi bani europeni. Primaria, impreuna cu regia de termoficare va aborda un astfel de program de instalare a unor fotocelule pentru preincalzirea apei calde menajere pe centralele termine de cartier.”, a declarat Apostu.

Conform declaratiilor sale, factura la energia termica va putea fi redusa cu pana la 25% dupa implementarea sistemului de fotocelule. „Costurile vor fi reduse pana la 25%, tinand cont ca uneori incalzim apa menajera de la temperatura de 1 grad si o preincalzire a apei practic ar reduce costurile necesare. Nu e totuna sa incalzesti apa de la un grad sau sa incalzesti de la 30 de grade”, a mai spus primarul interimar.

RAT Cluj-Napoca mai are de modernizat 16 kilometri de retea de termoficare, dupa ce a reusit in ultimii doi ani sa investeasca opt milioane de euro in acest sens, investitie care a rezultat in minimalizarea pierderilor pe retea. Sistemul de termoficare din Cluj-Napoca functioneaza doar pe baza de gaz. Regia are momentan aproape 48.000 de clienti, cu peste 2.300 mai putin fata de anul trecut.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.